kermidt @ 26 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=455637nutella jeden kolor ma.
Paulinko, w Twoim przepisie jest DWA I POL raza wiecej cukru, a ja ciagle uwazam, ze z mojego przepisu sa bardzo slodkie. Pol blachy na pewno nie wciagne, choc wciagajace mocno sa.Kermidt, ale w twoim przepisie jest 100g cukru na 1/2 szkl masla orzechowego, czyli 200g na 1 szkl masla.
W przepisie bajaderki jest 1 szkl cukru na 1 szkl masla. Jedna szkl cukru ma 220g, czyli cukru jest tylko 20g wiecej niz w twoim przepisie. Chyba, ze ja cos zle licze. Przepisy wlasciwie roznia sie iloscia jajek. U ciebie jest jedno na 1/2 szkl. masla, u bajaderki 1 na cala szkl. masla.
Zrobilam wczoraj te ciastka, byly pyszne! Dalam 1 szkl masla orzechowego (dla zainteresowanych, to 260g, zwazylam dla ulatwienia), 200g jasnobrazowego cukru, 1 jajko i troche wanilii. Do polowy masy dodalam platki owsiane. Te z platkami byly fajne, bo mniej slodkie. Nastepnym razem chce sprobowac z zarodkami pszennymi i dac 2 jajka na 1 szkl. masla, bo po dodaniu platkow masa robi sie bardzo gesta.
W kazdym razie polecam! Robi sie naprawde blyskawicznie.
kermidt @ 27 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=456175szklanka masla na mniej niz pol cukru,Aaaa, to przepraszam, naprawde wydawalo mi sie, ze bylo tam 1/2 szkl. masla i 100g cukru.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.