Ciasteczka cynamonowe z jablkami

Ruzia

Member
Wrz 13, 2004
2,141
0
0
moje zdjecia szlag trafil przy formatowaniu kompa :cry: ale jak tylko znow upieke te ciasteczka to wkleje zdjecia
icon_smile.gif

choco

Member
Wrz 17, 2004
1,166
1
0
A ja zdjęcia wcale nie zrobiłam, bo się rzuciliśmy na gorące ciacha :oops: :oops: :oops: następnym razem na pewno zrobię.

Ale nie czekajcie na zdjęcie tylko pieczcie te ciacha!!!
Dałam kilka mężowi do pracy (naprawdę sporo tego było, bo duże upiekłam), myślałam, że z kolegą się podzieli, ale powiedział, że były takie dobre, że włozył je do szuflady i po kryjomu po jednym wyciągał i się nie podzielił :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
W końcu je zrobiłam.
Wcześniej podawałam Twój przepis innym ,ale sama się ociągałam.
Zebrałam pochwały,więc część z nich należy do Ciebie.
cvety.gif

Załączniki

• cs.jpg
    cs.jpg
    105.6 KB · Wyświetleń: 0

kasjopea

Member
Gru 1, 2006
2
0
0
Bardzo chciałabym zrobić te ciastka, ale mam pytanie odnośnie wyrabiania ciasta: czy należy to robić mikserem czy jak? ręcznie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
moja wariacja na temat tych ciasteczek
fiesgrins.gif
oczywiście wyszły mi ogromne
icon_rolleyes.gif
b380607aad9761a47ccb09059a8c3864,5,19,0.jpg
c94386708a2feb8e366b6824847f0793,5,19,0.jpg

zrobiłam je z białą czekoladą zamiast jabłek i dodałam cukier cynamonowy zamiast cynamonu dzieki czemu były naprawdę cynamonowe
fiesgrins.gif

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Ruziu!
Czy wiesz, że dzięki Tobie pierwszy raz w życiu upiekłam naprawdę mięciutkie ciasteczka?!
Są pyszne. Rozkosznie słodkie i wilgotne, wlasnie takie jak powinny być ciasteczka z jabłkami. Nawet nie musiałam posypywać cukrem pudrem. Delikatna cynamonowa nutka tylko dodaje im uroku (dałam 1 łyżeczkę). Dodałam- zamiast 2 dużych- 5 małych jabłek, chyba więcej niż trzeba było, ale nie żałuję, bo są naprawde rewelacyjne i baardzo jabłkowe.
Samo ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu, wbrew moim ogromnym obawom nie rozlewa się w piekarniku (mam podobny przepis bez jabłek i tam jest 2x mniej jajek, więc bałam się, że ciasto będzie za rzadkie). Ciasteczka można nakładać naprawde blisko siebie, gdyż w trakcie pieczenia tylko rozkosznie się puszą.
Najfajniejsze są takie duże, o średnicy koło 5 cm. Ideał ciasteczka.
Szóstka, szóstka z ogromnym plusem i wielkie dzięki dla Ciebie, Ruziu!

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
A jakie są następnego dnia?

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Pierwszego dnia mają delikatnie chrupiącą skórkę i mięciutkie wnętrze, następnego są już całkiem mięciutkie i wilgotne.

Eve.eire

Member
Lis 5, 2007
13,730
0
0
Upieklam dzisiaj
icon_smile.gif

Pycha! Nie mialam cukru waniliowego wiec zrobilam bez. Do masla i cukru dodalam troche esencji waniliowej w zamian. Nie posypalam cukrem pudrem bo sie okazalo ze nie mam. Ale nie ma potrzeby posypywac jak dla mnie :D Bede robic czesto
icon_smile.gif

4f7fa781c722d21f.jpg
1184aaf7e4ca1267.jpg

konwalia

Member
Gru 8, 2007
66
0
0
ja dzisiaj też zamierzam zrobić te ciasteczka, bo na waszych fotkach naprawdę super wyglądają
zobaczymy czy mi wyjdą i jak będą smakowały,jutro napiszę co ja o nich sądzę
mam nadzieję,że udadzą mi się

konwalia

Member
Gru 8, 2007
66
0
0
po upieczeniu tych ciasteczek muszę stwierdzić,że są pyszne
wczoraj były upieczone i wszystkie zostały od razu prawie zjedzone,więc naprawdę polecam je do wypróbowania,bo naprawdę warto i dziękuję za przepis

Airia

Member
Sty 24, 2008
1
0
0
Dziś upiekłam te ciasteczka
icon_smile.gif
Są przepyszne, mięciutkie i pachnące
mniam.gif
Po godzinie nie było już ani jednego
icon_smile.gif

Leciutko zmodyfikowałam przepis dodając brązowy cukier zamiast zwykłego, oprócz cynamonu dałam też przyprawę do szarlotki. No i trochę mniej mąki zużyłam niż jest w przepisie
icon_smile.gif

Dziękuję za bardzo dobry przepis
anbetung.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy