- Wrz 20, 2004
- 22,942
- 0
- 36
Proste, chrupiace, pachnace cynamonem.
SKLADNIKI:
25 dag maki
12,5 dag masla
12,5 dag cukru
1 jajko
1 lyzeczka cynamonu
0,5 lyzeczki proszku do pieczenia
Maslo z lodowki polaczyc poprzez zagniatanie z reszta skladnikow. Zagniesc. Rozwalkowywac na stolnicy na grubosc ok 5 mm, wykrawac ciasteczka, piec od razu w srednio nagrzanym piekarniku do lekkiego zarumienienia.
Mnie wyszlo ok 50 szt okraglych (sr ok5-6 cm) z dziurka w srodku.
Smacznego
SKLADNIKI:
25 dag maki
12,5 dag masla
12,5 dag cukru
1 jajko
1 lyzeczka cynamonu
0,5 lyzeczki proszku do pieczenia
Maslo z lodowki polaczyc poprzez zagniatanie z reszta skladnikow. Zagniesc. Rozwalkowywac na stolnicy na grubosc ok 5 mm, wykrawac ciasteczka, piec od razu w srednio nagrzanym piekarniku do lekkiego zarumienienia.
Mnie wyszlo ok 50 szt okraglych (sr ok5-6 cm) z dziurka w srodku.
Smacznego