Ciasteczka czekoladowe z marcepanem

hofi

Member
Sie 3, 2006
2,516
2
38
[quote name='Paulinka' date='20 Dec 2006, 17:02 ' post='418210']
Hofi, ja ciasta dawałam jak najcieniej, wyszło gdzies tyle co na zdjęciu. Mi sie szybciutko upiekły i były super.

ja tez dawalm na poczatku cienko, ale tego ciaste strasznie duzo mialm. ciasteczka dzis lepiej smakowaly. czesc wyniao;am do pracy, tam za to mozna tonami clodkosci nosic i wszystko ginie. Kolezankom smakowaly bardzo, przrepis poszedl w 3 egzemplarzach w swiat.
icon_razz.gif

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
A ile wychodzi sztuk z takiej porcji ?
Chyba odloze jednak tworczosc na poswietach... na Nowy Rok
icon_wink.gif

Uma

Member
Wrz 11, 2007
341
0
0
Podnoszę bo pyszne a lekko zapomniane
gruebel_2.gif

do Świąt jeszcze trochę czasu ale co tam
icon_smile.gif

dziś niedziela to zrobiłam ...

Są pyszniutkie!! Bajaderko
anbetung.gif
genialny przepis!!

Mi z jednej porcji wyszło około 70 ciasteczek.

Do środka zrobiłam pastę migdałową z przepisu Bajaderki z 1 1/2 szkl. migdałów i poszła mi wszystka do tej ilości ciasta.

Ciasteczka rewelacyjne
lecker.gif

basia19

Member
Lis 2, 2010
2
0
0
Dzisiaj zrobiła, Twoje ciasteczka są pyszne, pyszne to chyba mało powiedziane. Nie wiem co zrobiłam źle, bo w piecu ciastka popękały i marcepan zaczął z nich wypływać, piekłam je 10 min, bo wcześniej były surowe i chciałam jeszcze zapytać cz surowe ciasto jest takie tłuste, bo moje takie było. Acha marcepan dałam własnej roboty, proszę odpisz, bo chyba jutro znowu je zrobię, ale wolałabym żeby mi nie popękały i marcepan został tam gdzie ma być, pozdrawiam. IMG_6301.jpg

Załączniki

• IMG_6301.jpg
    IMG_6301.jpg
    465.2 KB · Wyświetleń: 5

basia19

Member
Lis 2, 2010
2
0
0
Witam, czy tu w ogóle ktoś zagląda? Nie doczekałam się odpowiedzi na moje pytanie, więc dzisiaj znowu upiekłam te ciasteczka i już mi tak nie popękały i marcepan nie wyciekł.

Załączniki

• czekoladowe_z_marcepanem.jpg
    czekoladowe_z_marcepanem.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 1

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy