bietka @ 14 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=775252Ile żelatyny dałaś?na kartonik 0,5l śmietany tortowej 36% daję 1-1,5 łyżeczki żelatyny.
Iva @ 3 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=817157na kartonik 0,5l śmietany tortowej 36% daję 1-1,5 łyżeczki żelatyny.Czy koniecznie musi być śmietanka 36% ? Czytałam, że dziewczyny robią też z 18-tki, probowałaś może ?
m_martka @ 24 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=936392Mam pytanie co do tego mleka skondensowanego czy po ugotowaniu mam je ostudzić(wiem może głupie pytanie ale kompletnie nie wiem) i czy mam je jakoś rozmiksować bo jest na tyle sztywne ze nie można go rozsmarować?ostudzic, a dopiero potem otworzyć puszkę.
gdy jest zbyt twardę, mozna zmiksowac z łyżką masła lub likieru np.czekoladowego (w wersji dla dorosłych)
mariwanna @ 25 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=936654ostudzic, a dopiero potem otworzyć puszkę.
gdy jest zbyt twardę, mozna zmiksowac z łyżką masła lub likieru np.czekoladowego (w wersji dla dorosłych)dziękuję bardzo za odpowiedz, rada przyda się nie tylko do tego ciasta![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.