Ciasto cytrynowe Alki

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
czy to ciasto jest kwaśne :dump: .... ?? bo ja nie wiem :mrgreen:
Jest słodko kwaskowe, u góry jest skorupka z cukru i całośc się genialnie komponuje, naprawdę warto spróbować. U mojego mężą w pracy koledzy bardzo lubią to ciasto i zjadają je do ostatniego okruszka :lol:

Tylko trzeba bardzo delikatnie ścierać skóreczkę, wyłącznie to co żółte, gdy pokaże się już biały kolor na cytrynce to nie trzeć dalej w tym samym miejscu.
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
o BOszsze!! Zjedli w 10 minut jest REWELACYJNE!!!!! ostatnio pieke nowe ciasto codziennie, ale to jest najlepsze!!!

polecam - Sylwia mialas racje jak ona mi dziekowala :mrgreen:
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
a jaki tłuszcz dajecie??
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
sha ja zawsze daje margaryne
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
No widzisz Asika, a nie mówiłam, że ono jest genialne
icon_biggrin.gif

Staram się innych do niego przekonać, ale ciężko mi idzie
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
a ja jutro się za nie zabieram z samego rana :mrgreen:
tylko nadal nie moge sie zdecydowac z tym tłuszczem :dump:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
joannas to pomogłaś :lol:
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Zrobiłam :mrgreen:
Wygląda ślicznie,pachnie jeszcze lepiej a cała rodzinka już chodzi dokoła ciasta i się szykuje bo zabroniłam dotykać aż wystygnie.
(no właśnie...długo to stygnie,bo mi ślinka cieknie :oops: :lol: )
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Już można jeść
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pyyyyszne ,dzięki za przepis :blumen2:
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
a na drugi dzień jest jeszcze lepsze... choć niewiele go dotrwało do dziś :mrgreen:
następną razą (bo na pewno będzie) ponakłuwam go mocniej coby soczek głębiej wsiąkną

jeszcze raz : PYCHA ! polecam