Ciasto cytrynowe Nigelli

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
jak dla mnie jest ciut inne ale nie umiem powiedziec czym sie róznią

krem Beaty u mnie jest z boku, bo mamlenia..planowałam przełożyć nim ciasto ale sie mi nie chciało
A on nie za rzadki ten krem do przełożenia, teraz chcę go robić i nie wiem, bo chłopu do pracy na drugie śniadanko nie dam by się z polewaniem babrał, muszę mieć pewność, że nic z ciasta nie wypłynie
icon_biggrin.gif
Podpowiesz Kochanie?
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Chce robic ciasto jutro... ale waham sie co do kremu.
To mala porcja ciasta tak ? Ide mierzyc keksowke....
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
JotHa ja w końcu nie robiłam kremu, a ciacho jest fajne i bardzo mokre
icon_biggrin.gif
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Fajnie, polece bez kremu... z lenistwa ;)

Ale mam keksowki albo mala 21 cmx11cmx6 albo duza 34x11x7. Zastanawiam sie wiec na podwojeniem porcji.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
ja mam taką samą tą małą i w niej robiłam właśnie, nic nie wyskoczyło a ciasto było równe z górą foremeczki :lol:
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
ja utarłam skórkę z 3 cytryn jak się w końcu okazało :dump:
Pycha :lol:
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
a ja sobie wlasnie keksowke teflonowa kupilam... 25 cm dlugosci... hmmmm

pzdr
yenn
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
dokladnie - do kazdego przepisu tzeba by miec inna :rofl:

pzdr
yenn
 

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Zrobilam, wyszlo smaczniusie.......takie slodkie i kwasne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ....tylko malutko....pewnie do jutra nie starczy :dump: :dump: :dump: :dump:
 

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Ta kwasnosc to chyba zalezy od ilosci syropu a raczej cytryn w syropie........w przepisie sa 4 lyzki, ja dalam 7 i wyszlo...hmmm........no kwasne, ale zarazem slodkie, nie takie kwasne- wykrzywia mi gebe tylko kwasne- przyjemnie , w sam raz..... :dump: :dump: :dump: :dump: :dump: .....mam nadzieje, ze nie namieszalam :dump: :dump: :dump: :dump: :dump: :mrgreen:
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Siedzi w piekarniku... Ale cos szalenczo nie roznie. Spokomnie i rowno sie podnioslo. Nie ma gorki. Tak ma byc ?

Troche obawiam sie tego nakluwania...
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Ono nie rośnie prawie wcale, już pokłułaś bidoka?
 

INECZKA

Member
Lis 29, 2005
285
0
0
a umnie rosło. wczoraj piekłam ciasto lepiej rośnie jak termoobieg sie włączy na jakiś czas a jesli o nakłucie chodzi to ciastu nic sie niedzieje nieopada i jest pycha .Naprawde polecam