Ciasto cytrynowe Nigelli

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Juz pisze... (cos dzis mam klopoty z CinCin)... Ciasto troszeczeke uroslo. Ale na moje oko ciut malo. Forme mam wezsza, wiec liczylam na cos innego rozmiarowo. Siedzialo 40 minut. Ponakluwalam go, ale ten syrop cos nie chcial wplywac, za to wlazl pod spod i fajnie przykleil ciasto do dna... Ale udalo sie go pokonac
icon_smile.gif

W smaku dosc dobre, cytrynowe, jednak nie lezy mi ten syrop... Nie mam pojecia, czy ta moja cytryna byla wyjtkowo kwasna, ale wierzch ciasta normalnie wykreca ryjek :mrgreen: Dziwi mnie tez, ze nie spod, skoro wszystko tam niby splynelo....

Kusi mnie na sprobowanie z pomaranczowym sokiem.
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
a prosze Ciebie bardzo
 

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Upieklam wczoraj. Ciasto bardzo pyszne, ale bedzie jeszcze lepsze jak nastepnym razem bede gotowac tez syrop krocej, bo tym razem wyszedl prawie twardy po wystygnieciu.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,393
3,683
113
Chętnie bym Ci pomogła, ale nie bardzo wiem, z jakim cukrem masz problem, bo przecież w przepisie jest jasno określone, jaki rodzaj do ciasta i jaki do syropu....
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lemina

Member
Kwi 23, 2006
1,690
0
0
Zrobiłam (akurat miałam wszystkie składniki). Bardzo dobre
icon_smile.gif
Jak o nim nie zapomnę, to pewnie za jakiś czas powtórzę
icon_mrgreen.gif