- Gru 5, 2004
- 6,655
- 1
- 0
Ciasto z książki "Dziennik Toskański" Tessy Capponi-Borawskiej, znalazłam je tutaj. Pyszne i po niewielkich przeróbkach zgodne z mm.
- 20 dag masła
- 20 dag gorzkiej czekolady
- 20 dag cukru (ja dałam fruktozę, odpowiednio mniej bo słodsza)
- 20 dag zmielonych migdałów (u mnie tzw mąka migdałowa ale nie była zmielona idealnie na puch)
- 3 duże jajka
Roztopić czekoladę z masłem, wymieszać z cukrem i migdałami. Gdy ostygnie wbić jajka, jedno po drugim, ciągle mieszając. Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 160 * C piekarnika na 45 minut (nie dłużej bo ciasto wysycha). Wyjąć formę z piekarnika, odstawić do ostudzenia.
- 20 dag masła
- 20 dag gorzkiej czekolady
- 20 dag cukru (ja dałam fruktozę, odpowiednio mniej bo słodsza)
- 20 dag zmielonych migdałów (u mnie tzw mąka migdałowa ale nie była zmielona idealnie na puch)
- 3 duże jajka
Roztopić czekoladę z masłem, wymieszać z cukrem i migdałami. Gdy ostygnie wbić jajka, jedno po drugim, ciągle mieszając. Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 160 * C piekarnika na 45 minut (nie dłużej bo ciasto wysycha). Wyjąć formę z piekarnika, odstawić do ostudzenia.
Ostatnią edycję dokonał moderator: