Biszkopt z 5 jajek wg ulubionego przepisu (duża prostokątna blacha) nasączam lekko wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Na tą podstawę daję kolejne warstwy:
1.wystudzony budyń waniliowy ugotowany wg. przepisu na opakowaniu i zmiksowany z 3 łyżkami margaryny
2.warstwa herbatników
3.375ml śmietany kremówki 30% ubitej z opakowaniem cukru waniliowego (32g)i 1 opakowaniem śmietan fix ( dodaję również sok z połowy cytryny)
4.warstwa herbatników
5.mleko skondensowane słodzone gotowane 2,5 -3 godz lub gotowa masa krówkowa
6.dakoracja w postaci posiekanych orzechów włoskich, płatków migdałowych itp - co kto lubi.
Ciasto powinno postać przynajmniej noc w lodówce.Moja rodzinka je uwielbia. A co do nazwy to powstała w związku z okazją na którą je piekłam i tak się jakoś "nazwało".
1.wystudzony budyń waniliowy ugotowany wg. przepisu na opakowaniu i zmiksowany z 3 łyżkami margaryny
2.warstwa herbatników
3.375ml śmietany kremówki 30% ubitej z opakowaniem cukru waniliowego (32g)i 1 opakowaniem śmietan fix ( dodaję również sok z połowy cytryny)
4.warstwa herbatników
5.mleko skondensowane słodzone gotowane 2,5 -3 godz lub gotowa masa krówkowa
6.dakoracja w postaci posiekanych orzechów włoskich, płatków migdałowych itp - co kto lubi.
Ciasto powinno postać przynajmniej noc w lodówce.Moja rodzinka je uwielbia. A co do nazwy to powstała w związku z okazją na którą je piekłam i tak się jakoś "nazwało".
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: