CIASTO DYPLOMOWANE

gagunia

Member
Lip 10, 2007
108
0
0
Biszkopt z 5 jajek wg ulubionego przepisu (duża prostokątna blacha) nasączam lekko wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Na tą podstawę daję kolejne warstwy:
1.wystudzony budyń waniliowy ugotowany wg. przepisu na opakowaniu i zmiksowany z 3 łyżkami margaryny
2.warstwa herbatników
3.375ml śmietany kremówki 30% ubitej z opakowaniem cukru waniliowego (32g)i 1 opakowaniem śmietan fix ( dodaję również sok z połowy cytryny)
4.warstwa herbatników
5.mleko skondensowane słodzone gotowane 2,5 -3 godz lub gotowa masa krówkowa
6.dakoracja w postaci posiekanych orzechów włoskich, płatków migdałowych itp - co kto lubi.

Ciasto powinno postać przynajmniej noc w lodówce.Moja rodzinka je uwielbia. A co do nazwy to powstała w związku z okazją na którą je piekłam i tak się jakoś "nazwało".
 

Załączniki

  • ciacho_002.jpg
    ciacho_002.jpg
    116 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

gagunia

Member
Lip 10, 2007
108
0
0
A teraz w przekroju- niestety niewiele zostało.
lecker.gif
 

Załączniki

  • ciacho_002.jpg
    ciacho_002.jpg
    116.8 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy