magdaa @ 29 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=971353OKRUSZKU odpowiadam na twoje pytanie o papier
- ja zawsze wykładam papierem takim, którego nie trzeba smarować ale tylko dno tortownicy i nigdy nie miałam problemu z wyjęciem ciasta ponieważ najpierw obkroić trzeba boki i bardzo ładnie odejdzie. Robię tak w przypadku biszkoptów i ciast podobnych jak w tym przypadku.
-jak nie posmarujesz boków tortownicy to napewno biszkopt będzie wyższy i nie opadnie
Dzieki za odpowiedz![]()
Ja jak robie biszkopt to wlasnie tylko dno tortownicy smaruje maslem i obsypuje bulka a bokow nie ruszam. Tutaj dalam papier i na boki tez i pewnie stad moj biszkopt tak sie zdeformowal. Na przyszlosc bede juz wiedziec zeby do zadnych ciast biszkoptowych nie smarowac bokow.
okruszek13 @ 20 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=990247Pieknie Ci to wyszlo!!! Jestem pod wrazeniemJak bedziesz miec fotki jak wygladalo w srodku to wklej prosze!
zostawiłam dwa kawałki właśnie do zdjęcia ,ale zniknęły w tajemniczych okolicznościach![]()
wyglądało tak jak Krysi z pierwszej strony , bardzo podobnie
okruszek13 @ 21 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=968215Jak zrobisz to wklej prosze fotke i powiedz mi jak Ci biszkopt wyszedl.po dłuuuugim czasie ale odpowiadam. Biszkopt wyszedł tak:
![]()
a efekt finalny tak:
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.