Ciasto i Budyń

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
Simona @ 15 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=704400Ewelinka, do pol szklanki cukru dodaj troche wody (najmniej ile mozesz zeby caly cukier byl w miare nasaczony) i podgrzewaj tyle czasu az woda wyparuje a z cukru zrobi sie najpierw gesty syrop, beda sie robic babelki, potem zmieni kolor i zacznie pachniec karamelem. Jak kolor zrobi sie jasnobrazowy juz nie zwlekac, od razu polewac forme. I tyle.
dziekuję Simonko
anbetung.gif
bussi.gif
.ide do kuchni robic ciacho
lecker.gif
 

Simona

Member
Paź 27, 2004
2,528
0
0
Przepraszam, nie widzialam twojego posta. Ale i tak nie wiem bo nie wiem co to takiego, termoobieg (sorry, ja nie wasza). U mnie w piekarniku jest opcja ventilator, ale nie wiem czy o to chodzi.
 

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
wszystko gotowe ?! ale nie moge zmieszać jaj z białkiem bo pózniej nie ubiję białek
baa.gif

chorecia wszystko gotowe , piekarnik gorący ...
 

Koffee

Member
Lip 26, 2007
1,341
0
0
Napisałam w wątku pomocniczym, 3 lub 4 (raczej 4). Ostatnio miałam w szklance 4 białka, i to było jakieś 80% szklanki, żółtka nie sa duże, więc by dopełniły szklankę.

Daj 4 jajka
icon_smile.gif



edit - no i się problem rozwiązał :D
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
to1_ok.JPG to2_ok.JPG upiekłam ale ciacho mi nie wyrosło
baa.gif
jeszcze nie wiem czy jest zjadliwe bo ciepłe
icon_question.gif
wstawie fotkę , może tak własnie ma wyglądać .Ines jak to ciacho ma wyglądać ???? jeżeli coś jest nie tak napisz upieke ponownie
icon_mrgreen.gif
 

Załączniki

  • to1_ok.JPG
    to1_ok.JPG
    88.8 KB · Wyświetleń: 0
  • to2_ok.JPG
    to2_ok.JPG
    138.2 KB · Wyświetleń: 0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Ale bosko wygląda! Pyszne musi być...
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy