Ciasto:
50 dag mąki
2 jajka
10 dag margaryny
4 łyżki płynnego miodu
2 łyżeczki sody
30 dag cukru pudru
Wyrobić ciasto, podzielić na 3 części i upiec w temp 180C przez 15 min.
Krem:
2 szklanki mleka
15 dag cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
20 dag margaryny
cukier waniliowy
mąkę rozrobić w 1 szkl mleka, pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym - ugotować budyń. Dodać margarynę i przestudzić.
Jabłka:
1 kg jabłek
1 galaretka owocowa
usażyć obrane i starte jabłka. Dodać rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szkl wrzącej wody.
Przełożenie ciasta: ciasto - krem - ciasto - jabłka - ciasto
można zrobić polewe lub posypać cukrem pudrem
50 dag mąki
2 jajka
10 dag margaryny
4 łyżki płynnego miodu
2 łyżeczki sody
30 dag cukru pudru
Wyrobić ciasto, podzielić na 3 części i upiec w temp 180C przez 15 min.
Krem:
2 szklanki mleka
15 dag cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
20 dag margaryny
cukier waniliowy
mąkę rozrobić w 1 szkl mleka, pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym - ugotować budyń. Dodać margarynę i przestudzić.
Jabłka:
1 kg jabłek
1 galaretka owocowa
usażyć obrane i starte jabłka. Dodać rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szkl wrzącej wody.
Przełożenie ciasta: ciasto - krem - ciasto - jabłka - ciasto
można zrobić polewe lub posypać cukrem pudrem
