Ciasto marchewkowe

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Moni, starlam tylko polowe, bo calosci mi sie nie chcialo
icon_redface.gif

125g marchewki to jest dokladnie 250 ml, czyli pelna szklanka; do tego ciasta potrzebujesz wiec 2 szklanki startej (na tych malych otworach) marchewki
icon_smile.gif

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
dziekuje Ci Bea wiecej nie potrzebuje wiedziec
icon_smile.gif
Jestes naprawde wspaniala
anbetung.gif
I tak robie z polowy porcji, bo kupilam sobie nowa foremke 20cm i chce ja wyprobowac
icon_smile.gif

powi

Member
Cze 12, 2009
254
0
0
Bea, a czy jak użyję "marchewki bez soku" (z sokowirówki) to czy to ciasto będzie bardzo suche? jak myślisz nada się toto? Bo wyrzucam tego duże ilości i szukam sposobu na zagospodarowanie...
gruebel_2.gif
dump.gif

A swoją drogą wygląda pysznościowo
lecker.gif

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Moni, mam nadzieje ze bedzie smakowac.

Powi, wydaje mi sie ze taka marchew z sokowirowki bedzie jednak troche za sucha; ale moze dodaj wtedy do ciasta np. lyzke czy dwie soku? Moze to zda egzamin.

powi

Member
Cze 12, 2009
254
0
0
spróbujemy. Najwyżej będzie za suche
icon_lol.gif
icon_wink.gif

Wtedy nasączę je alkoholem
cheers.gif
dump.gif

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Gotowe i baaardzo smaczne ... wlasciwie to po raz pierwszy w zyciu jadlam marchewkowe i ciesze sie ze moj wybor padl wlasnie na to. Pachnialo orzechami i cynamonem. Maz nawet pochwalil a to sie czesto nie zdarza bo on nie przepada za pieczonymi ciastami
icon_sad.gif
. Pieklam z polowy porcji w blaszcze o sr 20cm przez 25 minut. Dziekuje Bea za Twoja pomoc
bussi.gif
A oto efekt :
1.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    98.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Piekne te Wasze marchewkowce! Ciesze sie, ze smakuja
icon_smile.gif

Moje nie jest zazwyczaj bardzo mokre, choc dobrze wilgotne, to fakt (zawsze odciskam lekko marchewke przed dodaniem do ciasta).
No ale najwazniejsze, ze smakuje jedzacym
icon_smile.gif

Moi

Member
Paź 28, 2008
4,240
0
0
Właśnie wcinam. Pycha
icon_mrgreen.gif

Mam tylko małą wątpliwość: to ciasto jest raczej z tych mało rosnących, czy to mnie coś nie wyszło?

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Nie, ono raczej nie rosnie zbyt duzo; gdy chce by bylo wyzsze, to pieke je w nieco mniejszej formie ;)

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Sluchajcie, ja zawsze lekko odciskam marchewke, wiec moze dlatego jest 'tylko' wilgotne, a nie mokre.
W razie czego dopisalam to rowniez do przepisu na 1 str.

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Wiesz, ja czesto sie obawiam, ze piszac 'bardzo mokre' ma sie na mysli 'prawie ze zakalcowate' ;) Czego ja niestety zbytnio nie lubie. A to ciasto jest z cala pewnoscia naszym ulubionym
icon_smile.gif
Tym bardziej wiec zaluje, ze aktualnie nie moge go jesc, i nie wiadomo jak dlugo jeszcze... (calkiem 'swieza' alergia m.in. na jajka
icon_sad.gif
).

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy