mariaanna @ 9 Apr 2008 napisał:
Sinistra @ 10 Apr 2008 napisał:
Linn @ 27 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=696912Byc moze marchewka byla nie dostatecznie odsaczona. Przy okazji, wyczytalam ostatnio na wloskim forum, ze istnieje maka z marchwi. Mozna z niej piec m.in. ciasto marchewkowe.sunnyshine @ 27 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=696979No to następnym razem ciepnę ją na sitko... ;PProszę już nie spać kuleżanko Jean!![]()
Wszystko zalezy od marchwi i tarki - jak marchew mocno soczysta, albo tarka drobniutka i utarta marchewka jest mocno mokra to może warto odcisnąć - ale ja bym chyba nie odciskała jednak nic - szkoda soku... sypnełabym ewentualnie ciut więcej mąki zeby ciacho nie miało zbyt płynnej konsystencji przed wlaniem do blaszki.
Jakby była konieczność odciskania pewnie byłoby to napisane w przepisie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.