Akulka @ 18 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1319927Ja robiłam już z porzeczkami i z wiśniami. Nie mogę się zdecydować, która wersja bardziej mi smakuje![]()
U mnie wygrała z wiśniami![]()
Akulka @ 24 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1322287Ot i powstało kolejne wieloowocewe/wielosezonowe vel całoroczne na cieście kruchym tym razem
Oj powstało,powstało![]()
neteczka @ 24 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1322286Dziś upiekłam szarlotkę wykorzystując to ciasto kruche(tak jak poprzednio dałam 50g smalcu i 200g margaryny)
Ciasto wyszło niesamowicie kruche i pyszneA w połączeniu z kwaskowymi papierówkami to już niebo w gębie![]()
podpisuję się jeśli można![]()
ewa1203 @ 24 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1322330podpisuję się jeśli można
No pewnie że można ,a nawet trzeba![]()
Elzunia też tak kiedyś robiłam,tylko do tej bezy z porzeczkami dodawałam jeszcze mielone migdały.A przepis był z Poradnika Domowego.![]()
Akulka @ 18 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1319927Ja robiłam już z porzeczkami i z wiśniami. Nie mogę się zdecydować, która wersja bardziej mi smakuje![]()
neteczka @ 19 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1320058U mnie wygrała z wiśniami
Ja również mam ochotę upiec to pyszne ciasto z wiśniami, tylko zastanawiam się czy trzeba wtedy do wiśni dodać wiecej bułki tartej, niż do porzeczek? (czasami wydrylowane wiśnie puszczają trochę soku, a nie chciałabym żeby coś się stało z bezą)![]()
margarett @ 25 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1322477Ja również mam ochotę upiec to pyszne ciasto z wiśniami, tylko zastanawiam się czy trzeba wtedy do wiśni dodać wiecej bułki tartej, niż do porzeczek? (czasami wydrylowane wiśnie puszczają trochę soku, a nie chciałabym żeby coś się stało z bezą)
Ja robiąc z wiśniami zamiast bułki tartej daję 2-3 łyżki kisielu wiśniowego.Fajnie zagęszcza wyciekający sok![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.