Ciasto "bananowy song"

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
moja mama ostatnio mi się przyznała że nie lubi bananów w cieście, bo dla niej w połączeniu z masą są mdłe., ale za to tata lubi.
mam zamówienie na coś z bananem więc albo to ciacho albo kopiec kreta za parę dni
fiesgrins.gif

a ja tam lubię takie ciacha, choć bananów solo niet
icon_wink.gif

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Robiłam to ciasto już 2 razy. Jest pyszne! Ale to prawda, że na drugi dzień zyskuje na smaku wg mnie. Lubię takie mało słodkie ciasta. W przekroju wygląda naprawdę jak ptasie mleczko. To jest teraz jedno z moich ulubionych ciast, mąż uważa tak samo.
icon_smile.gif

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
abbra @ 7 Jan 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=800277Krystyno , skąd Ty bierzesz takie świetne przepisy ?!
A ze starego zeszytu. Kiedyś tylko zapisywałam, a od kilku lat wcielam w życ -ie
icon_mrgreen.gif
Nie mogę jedynie odżałowac, że ślubny porządkując szafkę wywalił ten najstarszy zeszyt, sprzed 25 lat. Kartki widziały mu się za bardzo zżółknięte ze starości.

abbra

Member
Mar 9, 2008
302
2
16
Krystyna9 @ 7 Jan 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=800286A ze starego zeszytu. Kiedyś tylko zapisywałam, a od kilku lat wcielam w życ -ie
icon_mrgreen.gif
Nie mogę jedynie odżałowac, że ślubny porządkując szafkę wywalił ten najstarszy zeszyt, sprzed 25 lat. Kartki widziały mu się za bardzo zżółknięte ze starości.
Już dawno obiecywałam sobie , że zacznę testować przepisy ze starego , panieńskiego zeszytu . Jakiś czas temu zaczęłam i okazało się , że są całkiem fajne
icon_smile.gif

Mój mężczyzna na szczęście nie dotyka się do moich kucharskich książek i zeszytów [ tylko brzęczy czasem , że za dużo ich mam ;) ] .

kajtek

Member
Gru 8, 2008
498
0
16
powiedzcie mi szybciutko ile tej wody do zelatyny bo juz banany mam na ciescie a zelatyna nie moge sobie dac rady

już nieaktualne

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
w tych tropikach to chyba żaden krem nie da rady wytrzymac. Ten ma niby dodatek sera, ale kto wie czy da radę. Chyba że ciasto będzie owinięte w folię aluminiową (ale którą stroną do ciasta to nie mam pojęcia) ze trzy razy

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy