olcieek @ 28 Oct 2008 napisał:
olcieek @ 29 Oct 2008 napisał:
samanta @ 29 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=769006córko.
zrobimy.
zeżremy niewątpliwie.Amen ()![]()
Sorry - zabrzmiało jak litania i wywołało na mojej ponurej twarzy uśmiech od ucha do ucha. Jesteście niesamowite dziewczyny. Tak rozbawic ponuraka.
Krystyna9 @ 28 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=768574Uznanie w oczach Mistrzyni, to dla mnie ogromny zaszczyt.No co Ty, jakiej mistrzyni...![]()
A przepis już wydrukowałam do wypróbowania w następny weekend.![]()
![]()
Tylko się zastanawiam, czy robić z bananami, czy bez, bo będę piec dla gości, a nie wszyscy za bananami przepadają.![]()
Joanna @ 3 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=770824Tylko się zastanawiam, czy robić z bananami, czy bez, bo będę piec dla gości, a nie wszyscy za bananami przepadają.
Ja bym zrobiła z bananami. Sama osobiście nie przepadam za bananami, ale to ciasto jest wyjątkowe. Jeżeli ktoś w ogóle nie uznaje bananów, to sobie wydłubie, a reszta pozna pełny smak ciasta
.![]()
olcieek @ 3 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=770878ja tez nie lubię bananówserio![]()
![]()
a ciasto mniaaaaaam.
Lubię takie.
następnym razem dam mniej żelatyny bo mnie się bardzo mocno trzymała ta masaWitaj w klubie.![]()
Ilośc żelatyny zależy od użytego sera. Jeżeli jest to serek śmietankowy, to daję tylko 2 łyżeczki. Przy serkach homogenizowanych, które są zdecydowanie bardziej rozwodnione, daję więcej.
Krystyna9 @ 3 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=770860Jeżeli ktoś w ogóle nie uznaje bananów, to sobie wydłubieW rzeczy samej!![]()
![]()
Maraa @ 4 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=771035Ja zrobię to ciasto z malinami ale wtedy to już nie będzie "bananowy song"
"Malinowy" też pięknie brzmi. Ja nie próbowałam z innymi owocami.![]()
alice @ 22 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=779237A ja się niestety rozczarowałam. Dla mnie to zwykły (i dosyć suchy) murzynek z bita śmietaną na wierzchu (jakoś te serki sa kiepsko wyczuwalne). Liczyłam że zestawienie składników banany z sokiem-smietana-serki-czkolada da nową jakość a niestety nie dało. Ciasto oczywiście w miarę smaczne, ale ja obecnie poszukuje juz bardziej oryginalnych rzeczy.Szkoda Alice, że się zawiodłaś. Dla mnie to spodnie ciasto nie jest suchym murzynkiem - może za długo piekłaś ? Ciasto poduszkowe Caritki jest mięciutkie i wilgotne przecież![]()
Nie każdemu musi oczywiście smakować takie zestawienie smaków, ale u mnie wśród rodzinki smakowało bardzo. Smakowała delikatna masa waniliowa, a banany i czekolada to jeden z lepszych duetów![]()
Oczywiście jak ktoś nie szuka 'bardziej oryginalnych rzeczy'![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.