Gucio
Well-known member
- Kwi 2, 2007
- 2,255
- 2,325
- 113
ulinek @ 26 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=795827a ja nie zabardzo jestem zadowolona, owszem wygląd bomba, smak ok, ale czekoladowe ciasto jest lekkie, a ser dość suchy i twardy.
Może robiłam coś nie tak?? dlaczego tak sie stało?Moze wina jest w serze? Moze on byl zbyt suchy?
Moze zmienilas proporcje w masie?
Ser w sumie powinien wyjsc wilgotny.
Moze, jak na Twoj piekarnik, za dlugo pieklas?
Trudno powiedziec, bo nie piszesz czy cos zmienilas![]()
Gucio! Stale! Rewelacyjnie Wam wyszlo![]()
Gratuluje![]()
Caritka @ 27 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=796187Moze wina jest w serze? Moze on byl zbyt suchy?
Moze zmienilas proporcje w masie?
Ser w sumie powinien wyjsc wilgotny.
Moze, jak na Twoj piekarnik, za dlugo pieklas?
Trudno powiedziec, bo nie piszesz czy cos zmienilas![]()
Gucio! Stale! Rewelacyjnie Wam wyszlo![]()
Gratuluje
To my bardzo dziękujemy za wspaniały przepis![]()
Gucio @ 4 Jan 2009 napisał:
kasja @ 18 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=836512Już drugi raz upiekłam to ciasto i za każdym razem wszystkim bardzo smakowało. Mój jedyny problem to "topiący" się ser. Przed włożeniem do piekarnika ładnie się trzyma na powierzchni, ale potem znika. Ciasto było na tyle gęste, że nie rozlewało się po blaszce, ale trzeba je było rozsmarować. Ser wzięłam taki trzykrotnie mielony z "kiełbaski". Jedyna zmiana - to zamiast oleju dałam topione masło (robię tak często przy muffinkach - nie lubię zapachu i smaku oleju w cieście, zawsze go wyczuję)
Będę jednak nadal próbować, może kiedyś dojdę do prawdziwych poduszek, bo to ciasto jest niesamowite w smaku, a moje dzieciaki się nim zachwycają.
Bardzo sie ciesze, ze smakuja i ze sie nie zniechecasz![]()
Tutaj https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=793852 zamieszczalam kilka linkow, w ktorych dziewczyny opisuja swoje "patenty" na poduchy![]()
Moze cos Ci pomoga![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.