.agatka. @ 24 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=849278Pokażę
Pokaż załącznik 40962
Pokaż załącznik 40963cudowneintensywnie czuc kurkume?
Margot @ 24 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=849289Agata,ładne takie diabelskie ciut te koloryObiecuję, że nic kolorami nie kręciłam
e_iskierko, od przedwczoraj się zastanawiam, który kwiatek dopasować i tez jedynie bratek mi do głowy przychodzi
mcdulko, trochęale jak widać przesadziłam i teraz piekąc dodałabym 2 łyżeczki, żeby tylko trochę kolor podkręcić. Z wsiowych jaj piekłam, więc żółtka było dość ciemne. No i kakao trochę mniej (mnie się wydawało, że po wymieszaniu z mąką to to ciemne być musi w stanie sypkim).
.agatka. @ 24 Apr 2009 napisał:
.agatka. @ 27 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850152Caritko, mnie też nie zachwyciło, ale L. się w nim rozsmakował. Kurkumę ukryłam pod grubą warstwą waniliowego cukru-pudru.
Jak patrzę na Twoje to do głowy przychodzi mi jedynie salcesonPrzepraszam i już uciekamZooostan
Tak patrze na to moje zdjecie i patrze, i salcesonu nie moge wypatrzyc
-Skad on Ci sie wzial?
Margot @ 27 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850155Hm ,Caritko ,nie mam pojęcia czemu ta masa z żółtek się tak zachowałaCzasem tak juz jest- zdarza sie
Ja juz daaaawno nie zrobilam zakalca, wiec mialam prawo zrobic teraz
CYTATA o gustach to się nie dyskutujeNo tak
Caritka @ 27 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850204Zooostan
Tak patrze na to moje zdjecie i patrze, i salcesonu nie moge wypatrzyc
-Skad on Ci sie wzial?Zostałam
O matko! Pasztetową miałam na myśliTo białe jak pasztet, a żółtka jak tłuszcz dookoła
Mnie ciasto nadal nie smakuje, ale przyznam, że jeszcze kawałek u nas został i L. zajada nadal ze smakiem. Ciasto jest nadal miękkie, a piekłam je... nie pamiętam kiedy
.agatka. @ 28 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850543Zostałam
O matko! Pasztetową miałam na myśliTo białe jak pasztet, a żółtka jak tłuszcz dookoła
Mnie ciasto nadal nie smakuje, ale przyznam, że jeszcze kawałek u nas został i L. zajada nadal ze smakiem. Ciasto jest nadal miękkie, a piekłam je... nie pamiętam kiedy
Pasztetowa, to juz predzej tam dopatrze
mcdulka @ 29 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850794Dziewczyny, do jakiego momentu ubijacie żółtka z cukrem? do białości, aż są juz puszyste? bo znowu mi mala roznica w kolorach wyszla, a uzylam wiejskich jaj (chociaz ich zoltka byly bardziej cytrynowe niz wsciekle pomaranczowe, a takich wlasnie sie spodziewalam).Ja ubiłam do białości. Tyle, że moja masa kurkumowa była
Caritka @ 26 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1111168O! Zauberi, fajnie, ze wyciagnelas przepis.
Ostatnio o tym ciescie myslalam, chcialam zrobic jeszcze raz, ale potem wylecialo mi z glowyCaritko polecammy w pół dnia zjedliśmy już połowęjest bardzooo miękkie trochę jak gąbka, ale ja takie ciasta lubięmoje wygląda tak
Caritka @ 26 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1111199Ja je juz juz robilam, tylko, ze mi nie wyszlo i na rok o nim zapomnialam.
Jakos ostatnio sobie przypomnialam, ze chyba sprobuje, a potem znowu wylecialo mi z glowy,
ale teraz, skoro watek zostal podniesiony, to strzele na dniach
p.s. Twojego zdjecia nie widze.teraz powinno być widać
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia