.agatka. @ 24 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=849278Pokażę![]()
Pokaż załącznik 40962
Pokaż załącznik 40963cudowneintensywnie czuc kurkume?![]()
Margot @ 24 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=849289Agata,ładne takie diabelskie ciut te kolory
Obiecuję, że nic kolorami nie kręciłam![]()
e_iskierko, od przedwczoraj się zastanawiam, który kwiatek dopasować i tez jedynie bratek mi do głowy przychodzi![]()
mcdulko, trochęale jak widać przesadziłam i teraz piekąc dodałabym 2 łyżeczki, żeby tylko trochę kolor podkręcić. Z wsiowych jaj piekłam, więc żółtka było dość ciemne. No i kakao trochę mniej (mnie się wydawało, że po wymieszaniu z mąką to to ciemne być musi w stanie sypkim![]()
).![]()
.agatka. @ 24 Apr 2009 napisał:
.agatka. @ 27 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850152Caritko, mnie też nie zachwyciło, ale L. się w nim rozsmakował. Kurkumę ukryłam pod grubą warstwą waniliowego cukru-pudru.
Jak patrzę na Twoje to do głowy przychodzi mi jedynie salceson
Przepraszam i już uciekam![]()
![]()
Zooostan![]()
![]()
Tak patrze na to moje zdjecie i patrze, i salcesonu nie moge wypatrzyc![]()
-Skad on Ci sie wzial?![]()
Margot @ 27 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850155Hm ,Caritko ,nie mam pojęcia czemu ta masa z żółtek się tak zachowała
Czasem tak juz jest- zdarza sie![]()
![]()
Ja juz daaaawno nie zrobilam zakalca, wiec mialam prawo zrobic teraz![]()
CYTATA o gustach to się nie dyskutuje
No tak![]()
Caritka @ 27 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850204Zooostan![]()
![]()
Tak patrze na to moje zdjecie i patrze, i salcesonu nie moge wypatrzyc![]()
-Skad on Ci sie wzial?
Zostałam![]()
O matko! Pasztetową miałam na myśliTo białe jak pasztet, a żółtka jak tłuszcz dookoła![]()
![]()
Mnie ciasto nadal nie smakuje, ale przyznam, że jeszcze kawałek u nas został i L. zajada nadal ze smakiem. Ciasto jest nadal miękkie, a piekłam je... nie pamiętam kiedy![]()
.agatka. @ 28 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850543Zostałam![]()
O matko! Pasztetową miałam na myśliTo białe jak pasztet, a żółtka jak tłuszcz dookoła![]()
![]()
Mnie ciasto nadal nie smakuje, ale przyznam, że jeszcze kawałek u nas został i L. zajada nadal ze smakiem. Ciasto jest nadal miękkie, a piekłam je... nie pamiętam kiedy![]()
![]()
Pasztetowa, to juz predzej tam dopatrze![]()
mcdulka @ 29 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850794Dziewczyny, do jakiego momentu ubijacie żółtka z cukrem? do białości, aż są juz puszyste? bo znowu mi mala roznica w kolorach wyszla, a uzylam wiejskich jaj (chociaz ich zoltka byly bardziej cytrynowe niz wsciekle pomaranczowe, a takich wlasnie sie spodziewalam).Ja ubiłam do białości. Tyle, że moja masa kurkumowa była![]()
Caritka @ 26 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1111168O! Zauberi, fajnie, ze wyciagnelas przepis.
Ostatnio o tym ciescie myslalam, chcialam zrobic jeszcze raz, ale potem wylecialo mi z glowy
Caritko polecammy w pół dnia zjedliśmy już połowę
jest bardzooo miękkie trochę jak gąbka, ale ja takie ciasta lubię
moje wygląda tak![]()
Caritka @ 26 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1111199Ja je juz juz robilam, tylko, ze mi nie wyszlo i na rok o nim zapomnialam.![]()
Jakos ostatnio sobie przypomnialam, ze chyba sprobuje, a potem znowu wylecialo mi z glowy,
ale teraz, skoro watek zostal podniesiony, to strzele na dniach![]()
p.s. Twojego zdjecia nie widze.teraz powinno być widać![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.