Ciasto szachownica

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
Caritka @ 12 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=702926Alllle wiadomosc z samego rana!
dance.gif

Ewelinko- bardzo, bardzo sie ciesze, ze wreszcie Ci sie udalo!
knuddel.gif

Normalnie- kamien spadl mi z serca!
Super!

Ja na pewno tez przepis powtorze nie raz, - Mala_Mi- z tego, co pisala- rowniez
icon_wink.gif
icon_lol.gif

Ale sie ciesze!
banana.gif
tylko dzieki tobie i Małej Mi nie poddałam się. upiekłyscie piękne ciasta . ( i nie bałyście sie wypróbować przepisu który był zakalcem w moim wykonaniu
icon_question.gif
!) dziekuję dziewczyny
anbetung.gif
icon_mrgreen.gif
bussi.gif
bussi.gif

ciasto jest pyszne
mniam.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,450
0
36
ewelinka111 @ 12 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=702928tylko dzieki tobie i Małej Mi nie poddałam się. upiekłyscie piękne ciasta . ( i nie bałyście sie wypróbować przepisu który był zakalcem w moim wykonaniu
icon_question.gif
!) dziekuję dziewczyny
anbetung.gif
icon_mrgreen.gif
bussi.gif
bussi.gif

ciasto jest pyszne
mniam.gif
A ja, jak mi cos nie bedzie wychodzic, to wezme z Ciebie przyklad
icon_lol.gif

Ja zbyt szybko sie poddaje
icon_mrgreen.gif
a z tego wychodzi, ze warto probowac, az do skutku
icon_mrgreen.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
14,876
3
0
Ewelinko, ogromnie się cieszę
banana.gif

To wspaniale, że się nie poddałaś, i wreszcie wyszło!

Trzymałam kciuki i udało Ci się!
freu.gif

Jak mówiłam, ja na pewno będę to ciasto jeszcze nie raz robić. Dziękuję Ci za pokazanie tego ciekawego i smakowitego przepisu.
cvety.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
Caritka i Mała mi piekły i napisały w jaki sposób .zmiana była mala ale bardzo ważna: 1. pół kostki masła zamiast całej , 2. beż mleka .
icon_mrgreen.gif
dzieki 1 zmianie upiekłam wspaniałe ciasto .( bez mleka bo zapomniałam w desperacji dodac )
cluebat.gif
icon_mrgreen.gif
ale lepiej dodać

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,215
0
0
Upiekłam,ale szachownicą tego bym nie nazwała bo taki antytalent manualny jak ja powinien mieć specjalną blachę ,ale nie o tym będzie mowa
icon_mrgreen.gif
,otóż żadnych problemów z wyrobieniem i upieczeniem nie miałam dałam nawet mniej masła tak mniej więcej 2/3 kostki 200 gramowej ,i jak zwykle kieliszek koniaku ,który dodaję nie wiedzieć czemu(
gruebel_2.gif
icon_question.gif
)do ciast gdzie jest mąka ziemniaczana,zakalca nie ma ,posmarowałam podgrzaną marmoladą różaną bo miałam otwartą i trzeba było ją zużyć ,pomazałam wszystko czekoladą i tyle zdjęcia chyba nie dam bo to pokraka a nie ciasto,ale dopiero jutro będzie krojone to zobaczę co w przekroju ,jak się nada do pozowania to mu cykne fotkę,jak nie to nie
icon_mrgreen.gif
,ale klątwa z ciasta na pewno już zdjęta skoro ja upiekłam,

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
iwona44 @ 15 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=704626Upiekłam,ale szachownicą tego bym nie nazwała bo taki antytalent manualny jak ja powinien mieć specjalną blachę ,ale nie o tym będzie mowa
icon_mrgreen.gif
,otóż żadnych problemów z wyrobieniem i upieczeniem nie miałam dałam nawet mniej masła tak mniej więcej 2/3 kostki 200 gramowej ,i jak zwykle kieliszek koniaku ,który dodaję nie wiedzieć czemu(
gruebel_2.gif
icon_question.gif
)do ciast gdzie jest mąka ziemniaczana,zakalca nie ma ,posmarowałam podgrzaną marmoladą różaną bo miałam otwartą i trzeba było ją zużyć ,pomazałam wszystko czekoladą i tyle zdjęcia chyba nie dam bo to pokraka a nie ciasto,ale dopiero jutro będzie krojone to zobaczę co w przekroju ,jak się nada do pozowania to mu cykne fotkę,jak nie to nie
icon_mrgreen.gif
,ale klątwa z ciasta na pewno już zdjęta skoro ja upiekłam,
wspaniale
icon_mrgreen.gif
daj fotke
bussi.gif
koniecznie
lecker.gif
mniam.gif
nie musi mieć idealnych pasków
icon_mrgreen.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
14,876
3
0
Bardzo ładne, jak paski na zebrze - tej żywej, nie cieście
icon_smile.gif

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,215
0
0
Było,jakie było(już zjedzone)i widać na paski nikt nie zwracał uwagi,i pewnie jeszcze kiedyś się pokuszę na to ciacho,mimo tego,że nie jestem zwolennikiem takich udziwnień typu paski ,kostki i tym podobne,co zresztą widać na zdjęciu,ale skoro tak szybko zostało pochłonięte,i wychwalone,no to trzeba będzie jeszcze się za nie zabrać.
Ale chyba będę musiała wcześniej cos podumać na te paski,kostki
icon_question.gif
gruebel_2.gif

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
[quote name='iwona44' date='16 May 2008, 17:11 ' post='705040']
Było,jakie było(już zjedzone)i widać na paski nikt nie zwracał uwagi,i pewnie jeszcze kiedyś się pokuszę na to ciacho,mimo tego,że nie jestem zwolennikiem takich udziwnień typu paski ,kostki i tym podobne,co zresztą widać na zdjęciu,ale skoro tak szybko zostało pochłonięte,i wychwalone,no to trzeba będzie jeszcze się za nie zabrać.
Ale chyba będę musiała wcześniej cos podumać na te paski,kostki
icon_question.gif
gruebel_2.gif

[/quot

bardzo ładne ciasto
daumen.gif
. ja mam zamiar upiec fale
icon_mrgreen.gif
przecież nie muszą być idealnie równe , a smakować bedzie tak samo
mniam.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy