- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Z braku składników na konkretne ciasto zrobiłam z tego co miałam. Wyszło dość smaczne - dół lekko kwaśny, góra słodka.
Biszkopt pieczony z przepisu Hichotki, przekrojony na dwa. Z ciasta francuskiego wycięty okrągły placek i upieczone.
Dodadtkowo:
-budyń czekoladowy
-sok porzeczkowy (lub 3-4 łyżki dżemu lub galaretki porzeczkowej)
-czereśnie
-mleko skondensowane czekoladowe (ugotowane)
Budyń gotujemy na soku, lub wodzie z dodatkiem dżemu. Do gorącego wrzucamy czereśnie (bez pestek
) i gorący wykładamy na jeden placek biszkoptowy. Przykrywamy plackiem francuskim. Na ciasto francuskie wykładamy czekoladowy karmel i przykryć drugim plackiem biszkoptowym.
Karmel najlepiej wykładać szprycą, ja swoją pożyczyłam i musiałam wykladać łyżką
Nie polecam

Biszkopt pieczony z przepisu Hichotki, przekrojony na dwa. Z ciasta francuskiego wycięty okrągły placek i upieczone.
Dodadtkowo:
-budyń czekoladowy
-sok porzeczkowy (lub 3-4 łyżki dżemu lub galaretki porzeczkowej)
-czereśnie
-mleko skondensowane czekoladowe (ugotowane)
Budyń gotujemy na soku, lub wodzie z dodatkiem dżemu. Do gorącego wrzucamy czereśnie (bez pestek

Karmel najlepiej wykładać szprycą, ja swoją pożyczyłam i musiałam wykladać łyżką

