- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
z netu
tłumaczę
ciasto :
mąka, 200g
miękkie masło 100g
zółtko 1
szczypta soli
2-3 łyzki zimnej wody
masa:
biała czekolada 100g
mascarpone, 500g
3 łyżki dżemu / marmolady malinowej
maliny 400g
zagnieść ciasto
zawinąc w folię, odstawić do lodówki na 30 min.
po 30 min wyjąc i poczekac az osiągnie temp. pokojową
mascarpone wymieszac z 2 łyzkami dżemu
Ciastem wyłozyć formę, podziubać widelcem. Podpiekać aż sie zarumieni.
Schłodzić
Biała czekoladę rozpuścić, rozpuszczoną wysmarować ciasto. Pozostawić do zastygnięcia. Wyłożyć masę z mascarpone, ułozyc maliny
Trzecią łyżke dzemu podgrzać (rozpuscić), przecedzić, posmarowac nią maliny
źródło:
http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/04...ne-lamponi.html
tłumaczę
ciasto :
mąka, 200g
miękkie masło 100g
zółtko 1
szczypta soli
2-3 łyzki zimnej wody
masa:
biała czekolada 100g
mascarpone, 500g
3 łyżki dżemu / marmolady malinowej
maliny 400g
zagnieść ciasto
zawinąc w folię, odstawić do lodówki na 30 min.
po 30 min wyjąc i poczekac az osiągnie temp. pokojową
mascarpone wymieszac z 2 łyzkami dżemu
Ciastem wyłozyć formę, podziubać widelcem. Podpiekać aż sie zarumieni.
Schłodzić
Biała czekoladę rozpuścić, rozpuszczoną wysmarować ciasto. Pozostawić do zastygnięcia. Wyłożyć masę z mascarpone, ułozyc maliny
Trzecią łyżke dzemu podgrzać (rozpuscić), przecedzić, posmarowac nią maliny

źródło:
http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/04...ne-lamponi.html