- Mar 6, 2008
- 1,831
- 1
- 0
3 szklanki mąki
1łyżeczka proszku do pieczenia
kostka margaryny
6 jajek
1/2kg sera
1/2 kostki masła
1i1/2 szklanki cukru
1 budyń jasny
( waniliowy lub śmietankowy)
puszka brzoskwiń
Zagnieć ciasto z: mąki,proszku do pieczenia,5 żółtek,3 łyżek cukru i margaryny.1/3 porcji włóż do zamrażalnika, resztę rozwałkuj, włóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Utrzyj masło z 1/2 szklanką cukru, dodaj jajko i budyń w proszku.Wymieszaj z serem, utrzyj.
Masę rozsmaruj na cieście, a na niej rozłóż pokrojone brzoskwinie.
Z białek i 3/4 szklanki cukru ubij pianę,rozsmaruj na brzoskwiniach, na to rozsyp starte ciasto zamrożone.
Piecz około 1h, w temperaturze 180st.C.
Polecam! Jest naprawdę pyszne.
Moje uwagi:zmniejszyłam ilość cukru z 2 szklanek do 1i1/2 szklanki, do piany z białek można dodać kisiel np. truskawkowy ale ja nie daję, używam różnych serów mielonych i wszystkie jak do tej pory pasowały.
Robię na dużej blaszce prostokątnej.Nigdy mnie nie zawiódł.
1łyżeczka proszku do pieczenia
kostka margaryny
6 jajek
1/2kg sera
1/2 kostki masła
1i1/2 szklanki cukru
1 budyń jasny
( waniliowy lub śmietankowy)
puszka brzoskwiń
Zagnieć ciasto z: mąki,proszku do pieczenia,5 żółtek,3 łyżek cukru i margaryny.1/3 porcji włóż do zamrażalnika, resztę rozwałkuj, włóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Utrzyj masło z 1/2 szklanką cukru, dodaj jajko i budyń w proszku.Wymieszaj z serem, utrzyj.
Masę rozsmaruj na cieście, a na niej rozłóż pokrojone brzoskwinie.
Z białek i 3/4 szklanki cukru ubij pianę,rozsmaruj na brzoskwiniach, na to rozsyp starte ciasto zamrożone.
Piecz około 1h, w temperaturze 180st.C.
Polecam! Jest naprawdę pyszne.
Moje uwagi:zmniejszyłam ilość cukru z 2 szklanek do 1i1/2 szklanki, do piany z białek można dodać kisiel np. truskawkowy ale ja nie daję, używam różnych serów mielonych i wszystkie jak do tej pory pasowały.
Robię na dużej blaszce prostokątnej.Nigdy mnie nie zawiódł.