- Gru 31, 2008
- 206
- 0
- 0
Wczoraj robiłem i już niewiele zostało 
Składniki:
3 jajka
0,5 szklanki cukru
opakowanie cukru waniliowego
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50g margaryny
7 łyżek mleka
1 szklanka cukru pudru
4 łyżki gorącej wody
700g wiśni bez pestek
Przygotowanie:
Żółtka utrzeć z gorącą wodą, dodawać następnie po kolei: cukier(kryształ), cukier waniliowy, mąka i proszek do pieczenia. Wlać do tego ostudzoną po rozpuszczeniu margarynę wymieszaną z mlekiem. Piec w temp 200 stopni przez 15 minut. W czasie pieczenia ubić pianę z białek z cukrem pudrem (można dać ze 2 białka więcej jeśli ma się na zbyciu-będzie więcej lukru) Pianę wymieszać z owocami i wlać na ciasto. Piec jeszcze do 30minut w 180 stopniach. Zostawić w piekarniku jakieś 20 minut. Z piany powstanie na wierzchu lukier, więc nie należy posypywać już cukrem pudrem. Smacznego
Składniki:
3 jajka
0,5 szklanki cukru
opakowanie cukru waniliowego
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50g margaryny
7 łyżek mleka
1 szklanka cukru pudru
4 łyżki gorącej wody
700g wiśni bez pestek
Przygotowanie:
Żółtka utrzeć z gorącą wodą, dodawać następnie po kolei: cukier(kryształ), cukier waniliowy, mąka i proszek do pieczenia. Wlać do tego ostudzoną po rozpuszczeniu margarynę wymieszaną z mlekiem. Piec w temp 200 stopni przez 15 minut. W czasie pieczenia ubić pianę z białek z cukrem pudrem (można dać ze 2 białka więcej jeśli ma się na zbyciu-będzie więcej lukru) Pianę wymieszać z owocami i wlać na ciasto. Piec jeszcze do 30minut w 180 stopniach. Zostawić w piekarniku jakieś 20 minut. Z piany powstanie na wierzchu lukier, więc nie należy posypywać już cukrem pudrem. Smacznego
