Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Dzieki......wykorzystam...Ale jeszcze jedno pytanie...czy czekolada to zwykła polewa, czy była jak to sie mówi"temperowana"??

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Jo_anno, znamy już twoją dbałość o szczególiki, ale uwierz, te buciki są naprawdę śliczne. Mówię to z pełnym przekonaniem. Obejrzałam je dokładnie bo prawie wsadziłam głowę w monitor.Dziurkowanie dobrze wygląda. przecież nie każde muszą być gładkie.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dziękuję bardzo
icon_redface.gif
anbetung.gif
jesteście kochane, nawet nie wyobrażacie sobie jak pozytywnie działacie na.....taką blondynkę jak ja, ale mam znowu motywację
icon_smile.gif

Spes jeżeli chodzi o czekuladę, to zakupiłam taką do podgrzania w goracej wodzie lub mikrofali. Dr. .... Kiedys miałam także Gel.... Motylków z tego wyjdzie że ho,ho
rofl.gif

Nie mam tamperówki do czekulady( czyt. termometru) i boję się że przedobrzę z temperaturą.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Ja rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej, choć termometru nie mam, i nic się nigdy nie warzy ani nic. Właściwie nie jest to do końca kąpiel wodna, bo miska dotyka wody - nie mam innej możliwości jej ustawienia, bo wszystkie garnki są niskie. Dla mnie kluczem do sukcesu jest plastykowa miska, która nie przepuszcza aż tak ciepła, więc nie trzeba się bać o zbyt ciepły pojemnik
icon_wink.gif
Zawsze się udaje i wychodzi bardzo płynna, w ogóle nie ma grudek.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Jo_anno a ja bede złośliwa brzydkie te butki a fe. Motyl też brzydki , taki brzydki że se chyba takiego zrobię. Bo ja lubię brzydkie rzeczy
icon_mrgreen.gif

Już drugi tydzień bez zrobienia tortu, chyba jestem na głodzie
bussi.gif
daumen.gif

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
A białą tez tak rozpuszczałas?
Ja ostatnio to robiłam i nie miałam płynnej czekolady tylko taką sucha gesta papę! Cos źle zrobiłam? Może trzeba troszke oleju lub masła dodadać?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Białą i gorzką też tak rozpuszczałam i się udało bez większych problemów. (to pytanie było do mnie, prawda?) Zawsze używam tej marki Wedel, bo wg mnie jest najlepsza i nie ma posmaku sztucznej czekolady, jak niektóre. A jeśli chcecie bardziej płynną, to dodaje się trochę masła, ale to zazwyczaj przy wykonywaniu polew do ciast - normalnie zawsze rozpuszczam w plastykowej misce i jest ok.

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
tort czołg

Załączniki

• tort_czo_g_dla_Ma_ka.jpg
    tort_czo_g_dla_Ma_ka.jpg
    12.5 KB · Wyświetleń: 0

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Coś mi sie poknociło i wkleiłam to w masach cukrowych a powinnam tutaj
http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk...Set-Italic.html
To sa te literki do tworzenia napisów, osobiście wolałabym żeby były trochę mniejsze bo napisy wychodzą baaardzo duże, długie
icon_mrgreen.gif

Ale super się sprawdzaja jak ktoś ma trzesące sie łapki.
Dziękuje wam bardzo, taki miał być prosty, tani, do zjedzenia aczkolwiek nie widać tego ale był obficie zalkoholizowany
cheers.gif
icon_mrgreen.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy