iza-gr @ 12 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1001287Dzięki dziewczyny, moja siostra rzuca fochem, ze jej nie zrobie, a tata naciska... ehh rodzina..Albo narazisz sie siostrze albo tacie, musisz wybrać mniejsze zło![]()
iza-gr @ 14 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1002712ostatnio mamy z siostrą napięte stosunki, bo powiedziałam jej, ze gdyby miała przyjęcie to bym jej zrobiła ten tort, ale nie na takie wielkie weselicho! nie bede przecież kupować stelaży bo to parę stówek w plecy, plus tort plus do koperty i kurcze nie stać mnie...a jeszcze obiecałam udekorować dom. Dobrze, że przynajmniej Wy rozumiecie. Dzięki.
Uchy do góry... Jak to łatwo dzieli sie zawsze cudze i wie, co kto ma zrobić![]()
Przy tak wielkim jak piszesz weselichu cena tortu nie będzie decydowała o miec albo nie miec wesela!
Spokojnie...
Jo_anna1 @ 10 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1000431Samochodzik super.
Właśnie skończyłam dla koleżanki na urodziny. Zabroniła mi kupowania jakiegokolwiek prezentu stwierdziła, że i tak dużo jej pomagamy( dla mnie pomoc w opiece nad jej dziećmi to po prostu sama przyjemność), więc prosiłam żeby chociaż nie pozbawiała mnie przyjemności zrobienia dla niej torcika. W końcu uległa
torciska wszystkie cudowne
a ten Joanko bardzo mi przypadl do gustu bo jest
- pietrowy
- i bajecznie kolorowy
Czy moge prosic o opis z czego sie skladai jaka technika wykonania/ozdabiania/posadzania![]()
Szukam przepisu na tort dla mojego dzieciecia na roczek... gosci okolo 30 + maluszki
chcialabym aby gora byla zjadliwa dla roczniakow - bedzie ich 3 + pozostale dzieci
gora dla doroslych
mysle nad truskawkowa gora https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513
na dol na razie pomyslu mi brak a raczej co 5 minut jest inny bo sie zdecydowac nie moge....
zakupilam glazure, marshmallowe, barwniki itp. i mam czas na eksperymenty.....
na razie nie mam stojaka na torty pietrowe - cene mnia przeraza...
i chcialabym jeden na drugim postawic.... tylko czy np masa cukrowa wtedy ten spodni tort caly sie zakrywa? czy jakas dziure zostawia?
pozdrawiam Was goraco...
jeszcze raz: slicznosci CZARUJECIE![]()
h-elen @ 14 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1002742przy takim weselichu chyba nie chodzi o zmniejszenie kosztów...hmmm....
pierwszy lepszy link : http://www.deserlandia.pl/x.php/1,261/TORTY-SLUBNE.html
od 45 do 130 zl za kg, waga kilkanascie kg
do tego ubranie torta w figurki- wszystkie platne dodatkowo
no i transport w miejsce przeznaczenia
no i klopot z samym zamawianiem i wyborem- zawsze to zabiera troche czasu
no i zawsze po wszystkim nie mozna skrytykowac- bo widzialy galy co same kupowaly
wygodniej zarzadzic - ty zrob!
miec gratis i bez klopotow, a po wszystkim zamiast wdziecznosci- troche pomarudzic
czlowiek rzadko docenia to, co dostaje calkiem za darmo i bez starania
ale moze to tylko moje zdanie .
h-elen @ 15 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1003426izo-gr, znasz nasze zdanie. To ogromne przedsięwzięcie. Co nieco się orientujemy ile to czasu, pracy i pieniędzy kosztuje...
Jesteśmy z Tobą!!!w pelni popieram
Siostra Panny Mlodej jestes
spedz sobie w piatek relaksujace popoludnie u kosmetyczki, zamiast gonitwy w kuchni
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.