Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Granola sliczne te Twoje torciki, autko jak prawdziwe
icon_mrgreen.gif

Nicki1

Member
Lut 2, 2007
315
0
0
ja też pokusiłam się o metodę jopkowania, pierwszy raz robiłam i całkiem sprawnie mi poszło, może nie idealnie, ale efekt zadowalający
ozdoby z masy cukrowej, kontury z czekolady:

na zdjęciu masa cukrowa jeszcze nie wyschła, a malowałam pędzelkiem

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
nicki1 superancki kot, swietny pomysl

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nicki1

Member
Lut 2, 2007
315
0
0
dziękuję!

a macie jakieś sprawdzone małe tylki do rękawów lub cały zestaw, chciałabym kupić coś takiego, by móc tworzyć wzorki jak ten prosiaczek Granoli, świetny jest
icon_smile.gif

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
Nicki1 @ 21 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1051257dziękuję!

a macie jakieś sprawdzone małe tylki do rękawów lub cały zestaw, chciałabym kupić coś takiego, by móc tworzyć wzorki jak ten prosiaczek Granoli, świetny jest
icon_smile.gif
dzieki Nicki1
ja mialam takie fajne tylko wlasnie w formie gwiazdki i mala gwiadke z plaska jedna strona i wczoraj jak robilam porzadek musialam przypadkiem wyrzucic moje tylki
baa.gif
, jaka ja dzisiaj bylam wsciekla bo musialam zrobic to auto, dobrze ze mialam takie plastikowe koncowki od takiej tuby z kremem
obcialam rog woreczka foliowego jakos poszlo
ale dalej jestem wsciekla bo musze nowy rekaw kupic z koncowkami
ugly_08.gif

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
Moja corka zakochana w kotku Jopku
icon_smile.gif

Dziewczyny a tylki gdzie kupujecie i jakie najczesciej bo ja nowicjusz
icon_smile.gif
jednego fredzlaka mam na koncie a podobalo mi sie i bym cos zakupila i potrenowala

myprincesska

Member
Lip 23, 2009
96
0
0
h-elen @ 22 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1051925MOżesz kupić zestaw ale to spory wydatek. mam zestaw i wiem, że doskonale poradziłabym sobie kupując dosłownie kilka sztuk. Poniżej link gdzie możesz kupić bardzo dobrej jakości na sztuki.
http://www.przydasiownia.pl/akcesoria-cat-5-page-7.aspx
o matko, jakie te tylki pod tym linkiem są drogie
icon_eek.gif
jak to standardowe polskie ceny to wspólczuje, aż przekopałam szufladę w poszukiwaniu starej faktury. Ja osobiście zamawiałam z tego sklepu, i jestem zadowolona. Patrząc na cenę to jest kolosalna różnica, za 22 tylki zapłacilam 17$ czyli jakieś 50zł, nie wyobrażam sobie kupić to samo w Polsce! przeciez to wyjdzie ok 300zł!!!!!! przesyłka do Europy tez nie była jakoś kolosalnie droga bo 14$, tylko jest pytanie, czy w Polsce zatrzymają taką paczkę do oclenia
gruebel_2.gif
?

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
myprincesska @ 23 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1051990o matko, jakie te tylki pod tym linkiem są drogie
icon_eek.gif
jak to standardowe polskie ceny to wspólczuje, aż przekopałam szufladę w poszukiwaniu starej faktury. Ja osobiście zamawiałam z tego sklepu, i jestem zadowolona. Patrząc na cenę to jest kolosalna różnica, za 22 tylki zapłacilam 17$ czyli jakieś 50zł, nie wyobrażam sobie kupić to samo w Polsce! przeciez to wyjdzie ok 300zł!!!!!! przesyłka do Europy tez nie była jakoś kolosalnie droga bo 14$, tylko jest pytanie, czy w Polsce zatrzymają taką paczkę do oclenia
gruebel_2.gif
?
Proszę, tutaj zestawy
icon_smile.gif
tylki
i np. tutaj: tylki2
i tutaj: tylki3

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
To zależy kochana jak bardzo będziesz szalała i jaki masz zasobny portfel
icon_mrgreen.gif

No ja kupiłam tylki razem z tym pistoletem-szprycą i krążkami do ciastek ale jakos mnie to nie zmobilizowało, to nie na moje ręce
rofl.gif

Myślę że przydadzą się gwiazki, okragły otworek (dla mnie zbyt duży otwor do precyzyjnej dekoracji, wolę tutke z pergaminu), takie spłaszczone jak łezka do robienia np. listków do kwiatów (Jo_anna musi wiedzieć ona się tym specjalizuje) i jakaś końcówka do robienia np.róż . Gdzieś widziałam do kupienia takie specjalne duuuże tylki do róż ale gdzie
gruebel_2.gif

Póżniej jak znajdę to wkleję jakie wzorki mozna robić jakimi tylkami, ale najpierw muszę se odrosty zafarbować
icon_mrgreen.gif

Myślę ze lepiej kupić jakieś podstawowe tylki i jak cię to wciagnie to sobie potem dokupić inne. Takie moje zdanie, idę se malować łepek
wink.gif

myprincesska

Member
Lip 23, 2009
96
0
0
katikity,Nicki1 zerknijcie sobie na stronkę Wiltona można zobaczyć którym nr tylki co wychodzi. Wydaje mi się że najlepsze do jopkowania będą tylki od nr 13, ja będę prawdopodobnie robiła torta na sobotę własnie tylką 16 lub 18 to postaram się wkleić zdjęcie.

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
chachu umarlam i obudzilam sie w niebie jej tez chce tak umiec

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Chachu jesteś WIELKA. Jakbyś mogła to wklej ten link do "naszego" wątku - masy i wykrawaczki... Ja jak maniaczka jakaś ciągle o tym przypominam, ale wydaje mi się, że tam łatwiej znaleźć bo i wątek krótszy( na razie)
anbetung.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy