Chlorofilka
Member
- Lut 16, 2008
- 95
- 0
- 0
Joanna @ 25 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=895217Wybaczcie, że się ośmielę to napisać, ale dla mnie ten tort jest obrzydliwy, w złym guście i wulgarny.
Spaliłabym się ze wstydu, gdybym została takim obdarowana, a autorce nie wybaczyłabym do końca życia....
Ale na szczeście nie znam nikogo, kto by to zrobił...Liczy się to, że moim obdarowanym sprawił dużo radości, choć tort nie jest doskonały i profesjonalnie zrobiony! A NIE KAŻDEMU MUSI SIĘ PODOBAĆ!!!!!!
reniarw @ 26 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=895412choć tort nie jest doskonały i profesjonalnie zrobiony!Reniu, ja na przykład, mówiąc o "deformacji" nie miałam na myśli żadnych technicznych niedociągnięć dotyczących wycięcia ciasta czy nakładania masy.
Chodziło mi o fizyczną deformacją narządów płciowych przedstawionego na torcie mężczyzny. Taką budzącą współczucie, gdyby oczywiście istniał osobnik o takich atrybutach![]()
Wcale nie chodzi o doskonałość i pełen profesjonalizm wykonania ( bo one wcale nie są konieczne ), a o wyczucie dobrego smaku.
Jeśli jednak tort sprawił przyjemność obdarowanym, to najważniejsze. Kwestię dobrego smaku lepiej w tym momencie po prostu przemilczeć, bo podobno o gustach się nie dyskutuje...
kermidt @ 26 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=895606Ja bym powiedziala, ze dobry smak, jesli chodzi o jedzenie, jest najwazniejszy.Zgodzę sie z tym stwierdzeniem. Dobry smak i umiar zachowany we wszystkim. Zarówno sposób przyrządzenia jak i sposób podania mają bardzo istotne znaczenie. Nawet najbardziej wykwintne danie można czasami zepsuć podając je byle jak. Dobry smak, odrobina pomysłu, chęci do pracy a sukces murowany. Czasami robię torty, szczupaki, rolady i inne potrawy moim znajomym. Bardzo istotne jest dla mnie z jakiej mają być okazji, jakie oprócz tego zagoszczą na stole potrawy, jaki będzie przekrój wiekowy gości. Wszystkie te informacje pozwalają mi na dobranie odpowiedniego rodzaju dekoracji, takiego aby cały stół stanowił jedną kompozycję. Pierwsze ważne wrażenie odgrywają walory wzrokowe!!! dopiero następny jest smak
!!! Kiedyś słyszałam takie powiedzenie, że najpierw je się oczami. Jeżeli zaś chodzi o tory "damsko-męskie" nie robię takich, zaś oglądając je mam mieszane uczucia. Nie ganię osób które je robią ale niektóre torty są dla mnie zbyt wulgarne i w złym guście. Ja jestem przeciw, ale to kwestia bardzo indywidualna....![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.