Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

Chlorofilka

Member
Lut 16, 2008
95
0
0
Łoo matko Madzia cudowne te torty...szczękę zbieram .....
anbetung.gif
anbetung.gif

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,158
531
113
to mial byc tort weselny dla troche nietypowej mlodej pary
icon_mrgreen.gif
wyszedl okropnie kiczowaty, ale mialam duzo zabawy w lepienu

mlodapara2.jpg

mlodapara_mala.jpg

Załączniki

• mlodapara_mala.jpg
    mlodapara_mala.jpg
    53.8 KB · Wyświetleń: 0
  • mlodapara2.jpg
    mlodapara2.jpg
    109.7 KB · Wyświetleń: 0

nutka1

Member
Wrz 2, 2006
513
0
0
może i kiczowaty
gruebel_2.gif
, ale ja bym chciała takie robić. Widać w nim tyle serca, że aż miło byłoby coś takiego dostać.

myprincesska

Member
Lip 23, 2009
96
0
0
wklejam moje ostatnie weekendowe dzieło:) może kogos "natchnie" hehe mam nadzieję że wszystko będzie chodziło,ponieważ to jest mój debiut na tym forum
p_197.jpg

Załączniki

• p_197.jpg
    p_197.jpg
    260.9 KB · Wyświetleń: 0

reniarw

Member
Cze 5, 2009
2
0
0
To są moje pierwsze torty, jakie wykonałam na wieczór panieński i kawalerski dla mojej siostry i szwagra!
icon_razz.gif

Załączniki

• Zdj_cia_0134.jpg
    Zdj_cia_0134.jpg
    35.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Włosy pod pachami mnie rozwaliły
rofl.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
a on nie jest jakiś taki troszkę zdeformowany?
gruebel_2.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Wybaczcie, że się ośmielę to napisać, ale dla mnie ten tort jest obrzydliwy, w złym guście i wulgarny.
Spaliłabym się ze wstydu, gdybym została takim obdarowana, a autorce nie wybaczyłabym do końca życia....
Ale na szczeście nie znam nikogo, kto by to zrobił...

reniarw

Member
Cze 5, 2009
2
0
0
Joanna @ 25 Sep 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=895217Wybaczcie, że się ośmielę to napisać, ale dla mnie ten tort jest obrzydliwy, w złym guście i wulgarny.
Spaliłabym się ze wstydu, gdybym została takim obdarowana, a autorce nie wybaczyłabym do końca życia....
Ale na szczeście nie znam nikogo, kto by to zrobił...
Liczy się to, że moim obdarowanym sprawił dużo radości, choć tort nie jest doskonały i profesjonalnie zrobiony! A NIE KAŻDEMU MUSI SIĘ PODOBAĆ!!!!!!

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
reniarw @ 26 Sep 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=895412choć tort nie jest doskonały i profesjonalnie zrobiony!
Reniu, ja na przykład, mówiąc o "deformacji" nie miałam na myśli żadnych technicznych niedociągnięć dotyczących wycięcia ciasta czy nakładania masy.
Chodziło mi o fizyczną deformacją narządów płciowych przedstawionego na torcie mężczyzny. Taką budzącą współczucie, gdyby oczywiście istniał osobnik o takich atrybutach
icon_wink.gif

Wcale nie chodzi o doskonałość i pełen profesjonalizm wykonania ( bo one wcale nie są konieczne ), a o wyczucie dobrego smaku.

Jeśli jednak tort sprawił przyjemność obdarowanym, to najważniejsze. Kwestię dobrego smaku lepiej w tym momencie po prostu przemilczeć, bo podobno o gustach się nie dyskutuje...

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
To może moja propozycja stanie się czyjąś inspiracją? Pozdrawiam

Załączniki

• IMG_0244.jpg
    IMG_0244.jpg
    2.3 MB · Wyświetleń: 0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Śliczne są te kwiatuszki
icon_smile.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Ja bym powiedziala, ze dobry smak, jesli chodzi o jedzenie, jest najwazniejszy.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
kermidt @ 26 Sep 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=895606Ja bym powiedziala, ze dobry smak, jesli chodzi o jedzenie, jest najwazniejszy.
Zgodzę sie z tym stwierdzeniem. Dobry smak i umiar zachowany we wszystkim. Zarówno sposób przyrządzenia jak i sposób podania mają bardzo istotne znaczenie. Nawet najbardziej wykwintne danie można czasami zepsuć podając je byle jak. Dobry smak, odrobina pomysłu, chęci do pracy a sukces murowany. Czasami robię torty, szczupaki, rolady i inne potrawy moim znajomym. Bardzo istotne jest dla mnie z jakiej mają być okazji, jakie oprócz tego zagoszczą na stole potrawy, jaki będzie przekrój wiekowy gości. Wszystkie te informacje pozwalają mi na dobranie odpowiedniego rodzaju dekoracji, takiego aby cały stół stanowił jedną kompozycję. Pierwsze ważne wrażenie odgrywają walory wzrokowe
icon_eek.gif
!!! dopiero następny jest smak
lecker.gif
!!! Kiedyś słyszałam takie powiedzenie, że najpierw je się oczami. Jeżeli zaś chodzi o tory "damsko-męskie" nie robię takich, zaś oglądając je mam mieszane uczucia. Nie ganię osób które je robią ale niektóre torty są dla mnie zbyt wulgarne i w złym guście. Ja jestem przeciw, ale to kwestia bardzo indywidualna....

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Może jakiś zamek duchów- duchy wyleciały na Halolloween- czy cóś takiego

Załączniki

• IMG_0274.jpg
    IMG_0274.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 0
Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy