Jo_anna1
Member
- Lip 9, 2009
- 3,219
- 0
- 0
Ilona @ 2 Jan 2010 napisał:
Ilona @ 2 Jan 2010 napisał:
Buka @ 3 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=927641Jo_anno, Ty masz pomysły.![]()
Dziękuję, ale to życie ma pomysły.a potrzeba matką wynalazków. Chylę czoła przed cinem to tu nabrałam odwagi i zaczęłam się smielej realizować.![]()
![]()
Dziekuję za miłe słowa.![]()
chachu @ 5 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=928473No dobrze że ci się chłopczyk trafił bo mogłabyś zwariować od tych słodkich różowych gitar!! Widzę że praca wre tyle nowości!! Frędzelek boooski!Tak, było pokolenie Bolka i Lolka, Reksia, supermena, teletubisiów, teraz Hannah, ciekawe co nas czeka dalej![]()
Jo_anna1 @ 5 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=941029Podobny juz kiedyś robiłam i bardzo się spodobał. Tym razem zamówiony na osiemnastkę.Joanno, choć sama wolę (robić i jeść) torty prostsze w formie, to Twój jest prześliczny!![]()
.agatka. @ 21 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947247Joanno, choć sama wolę (robić i jeść) torty prostsze w formie, to Twój jest prześliczny!
Dziękuję. Teraz czeka mnie kolejne wyzwanie, tort na ślub córki znajomej.
trzeba cóś nowego wymyślić.![]()
h-elen @ 21 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947331A ja lubię cudować ... i podziwiam wszystkie Wasze dzieła sztuki. Bardzo indywidualnie traktuję obdarowywana osobę i staram się żeby czuła że to dla niej wymyślone.
mam inny dylemat... Do tej pory robiłam bardzo dużo ale wyłącznie dla rodziny dlatego był to najczęsciej prezent albo ktoś podrzucił produkty. Teraz zostałam poproszona przez znajomą chrześnicy i tu cały problem... Bladego pojęcia nie mam jak ustalić cenę. Do 40-ki jeszcze trochę czasu a ja nie myślę o projekcie a o tym jak to ustalić. Wiedząc na ile osób będzie przyjęcie, ustalić za wagę. Ale w zależnośći jaki będzie "wsad" to cena też będzie skrajnie różna...
Na razie wiem tylko, że przed ostatecznym ustaleniem nie powiem "to później się rozliczymy". Czy może wyliczyć z przepisu: 1 szk. mąki, 1 szl. mleka, itd... - a ile za robociznę ?
O wiele prościej jednak gdy robię rodzinie...
Bardzo proszę doradźcie starsze stażem koleżanki....Rozumiem Twój dylemat bo też miałam problem z ustaleniem ceny.Za tort z kremem maślanym i mocno alkoholowy z dekoracją na zamówienie biorę ok. 37 zł za kg.Na 20-30 osób przeważnie robię tort 32 na 42 cm i u mnie waży około 5,6kg.Jeśli przekładasz tort bitą śmietaną to wiadomo mniej roboty i tort lżejszy.To jest cena dla obcych.Nie robię takich tortów na zamówienie dużo.Natomiast dla rodziny i owszem. Rodzina dostarcza mi produkty i 10-20zł za energie i wodę.Tak to u mnie funkcjonuje.
terjon @ 21 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947445Rodzina dostarcza mi produkty i 10-20zł za energie i wodę.Tak to u mnie funkcjonuje.U mnie także na tej zasadzie.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.