Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Ilona @ 2 Jan 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=927332Śliczny Frędzelek
icon_mrgreen.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Frędzelek pilnuje lodówki.
A ja właśnie staram się usatysfakcjonować kolejną fankę Hannah

Załączniki

• ma_a_gitara.JPG
    ma_a_gitara.JPG
    201.2 KB · Wyświetleń: 0

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,795
4,848
113
Jo_anno, Ty masz pomysły.
anbetung.gif
icon_smile.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
No dobrze że ci się chłopczyk trafił bo mogłabyś zwariować od tych słodkich różowych gitar!! Widzę że praca wre tyle nowości!! Frędzelek boooski!

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Podobny juz kiedyś robiłam i bardzo się spodobał. Tym razem zamówiony na osiemnastkę.

Załączniki

• Ma_a_18_lat.JPG
    Ma_a_18_lat.JPG
    236 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
A ja lubię cudować ... i podziwiam wszystkie Wasze dzieła sztuki. Bardzo indywidualnie traktuję obdarowywana osobę i staram się żeby czuła że to dla niej wymyślone.
mam inny dylemat... Do tej pory robiłam bardzo dużo ale wyłącznie dla rodziny dlatego był to najczęsciej prezent albo ktoś podrzucił produkty. Teraz zostałam poproszona przez znajomą chrześnicy i tu cały problem... Bladego pojęcia nie mam jak ustalić cenę. Do 40-ki jeszcze trochę czasu a ja nie myślę o projekcie a o tym jak to ustalić. Wiedząc na ile osób będzie przyjęcie, ustalić za wagę. Ale w zależnośći jaki będzie "wsad" to cena też będzie skrajnie różna...
Na razie wiem tylko, że przed ostatecznym ustaleniem nie powiem "to później się rozliczymy". Czy może wyliczyć z przepisu: 1 szk. mąki, 1 szl. mleka, itd... - a ile za robociznę ?
O wiele prościej jednak gdy robię rodzinie...
Bardzo proszę doradźcie starsze stażem koleżanki....

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
h-elen @ 21 Feb 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=947331A ja lubię cudować ... i podziwiam wszystkie Wasze dzieła sztuki. Bardzo indywidualnie traktuję obdarowywana osobę i staram się żeby czuła że to dla niej wymyślone.
mam inny dylemat... Do tej pory robiłam bardzo dużo ale wyłącznie dla rodziny dlatego był to najczęsciej prezent albo ktoś podrzucił produkty. Teraz zostałam poproszona przez znajomą chrześnicy i tu cały problem... Bladego pojęcia nie mam jak ustalić cenę. Do 40-ki jeszcze trochę czasu a ja nie myślę o projekcie a o tym jak to ustalić. Wiedząc na ile osób będzie przyjęcie, ustalić za wagę. Ale w zależnośći jaki będzie "wsad" to cena też będzie skrajnie różna...
Na razie wiem tylko, że przed ostatecznym ustaleniem nie powiem "to później się rozliczymy". Czy może wyliczyć z przepisu: 1 szk. mąki, 1 szl. mleka, itd... - a ile za robociznę ?
O wiele prościej jednak gdy robię rodzinie...
Bardzo proszę doradźcie starsze stażem koleżanki....
Rozumiem Twój dylemat bo też miałam problem z ustaleniem ceny.Za tort z kremem maślanym i mocno alkoholowy z dekoracją na zamówienie biorę ok. 37 zł za kg.Na 20-30 osób przeważnie robię tort 32 na 42 cm i u mnie waży około 5,6kg.Jeśli przekładasz tort bitą śmietaną to wiadomo mniej roboty i tort lżejszy.To jest cena dla obcych.Nie robię takich tortów na zamówienie dużo.Natomiast dla rodziny i owszem. Rodzina dostarcza mi produkty i 10-20zł za energie i wodę.Tak to u mnie funkcjonuje.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy