Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Bardzo ładne torciki robicie
icon_smile.gif

Aneczko, można wiedzieć jakich barwników użyłaś? Zaciekawił mnie ten niebieskawy kolor...

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
No to...premiera...
Once kozie death...
Wszelkie podobieństwa do innych tortów zupełnie ..zamierzone!
icon_smile.gif

Załączniki

• P7041428.JPG
    P7041428.JPG
    134.6 KB · Wyświetleń: 0
  • P7041432.JPG
    P7041432.JPG
    124.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Aż mi cienka opadła
eek2.gif
no cudeńko gratulacjeSpes
handclasp.gif
bussi.gif

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
wow...piekny
icon_smile.gif

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
icon_smile.gif

Nie macie pojęcia z jakim lękiem otwierałam dzisiaj tę stronę..."co dziewczyny powiedzą"?
Serdecznie dziekuję za miłe słowa..to bardzo buduje!
Przyznam się, że sam biszkopt jest niestety kupny..juz nie miałam czasu go piec..
I cała zabawna historia z tym wyszła..posłałam syna do sklepu , by kupił biszkopt na tort..mając na mysli te trzy plastry...a on kupił mi 3 sztuki tych pojedynczych!! Stąd te wgiecia po bokach (bo sa one takie "karbowane" no i góra nieco zapadnięta...

A masę zrobiłam tez z przepisu z forum...bardzo prosta...mascarpone + mleko skondensowane i kawa rozpuszczalna...
Czy mówiłam Wam, że juz mam ....Kiciusia?
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Spes, ważne, że nie zniechęciłaś się i poradziłaś sobie z przeciwnościami losu
icon_smile.gif

Bardzo udanie sobie poradziłaś
icon_smile.gif

Premiera zaliczona !!!

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Spes moje największe gratulacje!!!
Premiera bombowa, feeria barw i kolorów, różnorodność kwiatów, trawa, wszystko po prostu urzekające brawo.gif

A to, że biszkopt kupiony, to nawet nie trzeba było się przyznawać, bo i tak nie widać
fiesgrins.gif

Załączniki

• brawo.gif
    brawo.gif
    11.7 KB · Wyświetleń: 0

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
H-elen, Jo_anno...dzieki.
icon_smile.gif

Mam pytanie..czy długo mozna trzymac takie zrobione kwiatuszki w oczekiwaniu na "wielkie entre"?
W sierpniu (w połowie) mam w domu dużą imprezę..i chciałbym sie wczesniej przygotować...a daleko mi do wprawy jaką Wy tu juz macie.
icon_smile.gif

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Spes bez problemu można przechowywać w pudełku ozdoby nawet kilka miesięcy, tylko wtedy nie są jadalne, tak jak kupione ozdoby w sklepie. A jeżeli chcesz by je można było zjeść to najlepiej zrobić wszystko najwyżej tydzień wcześniej i przechowywać w zamkniętym pojemniczku.

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Muszę Wam powiedziec, że masę cukrowa wykonałam z przepisu ILLY!!
Toz to sama rewelacja i łatwizna! Pięknie "pożera" cukier puder ..
Do tego stopnia pieknie, że gdy robiłam pierwszy raz, to pomyliłam sobie torebki i az 1250g c-p połknęła!! Dopiero się zorientowałam, że chyba cos nie tak..i zrobiłam druga z 250 g..i obie połączyłam...Wyszła idelanie plastyczna!!

A ta pierwsza była nieco sucha..ale i tak pod wpływem wyrabiania zaczęła sie robic całkiem niezła!!

ILLY!! Wielka buzka dla Ciebie!!
bussi.gif

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
rastagatka @ 6 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=998033Spes moje największe gratulacje!!!
Premiera bombowa, feeria barw i kolorów, różnorodność kwiatów, trawa, wszystko po prostu urzekające Pokaż załącznik 54446

A to, że biszkopt kupiony, to nawet nie trzeba było się przyznawać, bo i tak nie widać
fiesgrins.gif
Dziekuję...
icon_smile.gif
Musiałam zrobic kolorowo, by na czym było oko zawiesić...do techniki i dokładności jeszcze daleko..to tez moja wina, bo wiecznie sie śpieszę...
Masz rację, na drugi raz nie powiem...że kupowany...mam nadzieje, że sama upieke, tym bardziej , że mam jajka od szcześliwych kur!!:)

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Spes
icon_wink.gif
Masz rację.
A tak nawiasem, biszkopt wyjdzie Ci na pewno, tylko się nie martw na zapas. Jak będziasz miała chwilę to zrób na próbę. A jak Ci wyjdzie bardzo ładny to po wystudzeniu w worek foliowy i do zamrażarki. Będzie jak znalazł wtedy, gdy jest sporo innej pracy np. robienie masy albo lepienie dekoracji.
Powodzenia!

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
h-elen @ 6 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=998079Spes
icon_wink.gif
Masz rację.
A tak nawiasem, biszkopt wyjdzie Ci na pewno, tylko się nie martw na zapas. Jak będziasz miała chwilę to zrób na próbę. A jak Ci wyjdzie bardzo ładny to po wystudzeniu w worek foliowy i do zamrażarki. Będzie jak znalazł wtedy, gdy jest sporo innej pracy np. robienie masy albo lepienie dekoracji.
Powodzenia!
Tego nie wiedziałam....nie ma sprawy..wszystkie upieke wczesniej i zamrożę!!

A może ja się czyms odwdzięcze. Chyba , ze to znasz..moja ciocia wspaniale piekąca wszelakie dobroci powiedziała mi, ze na koniec mieszania ciasta biszkoptowego dadaje po pół łyzki oleju na jedno jajao. I wtedy ciasto jest wilgotne..pyszne..

jagienka

Member
Wrz 18, 2004
1,287
0
0
No to ja pozwole sie dolaczyc do choru zachwyconych
icon_smile.gif

To ma byc debiut? Toz ja pewnie musialabym pare lat cwiczyc, zeby tak wycyzelowac kazdy kwiatek!
Chyle czola i zycze udanych dalszych produkcji, choc jak sie od takiego debiutu zaczyna, to chyba zaden tort juz grozny nie jest
icon_smile.gif

A z Kiciusiem pieczenie biszkoptow to bedzie sama przyjemnosc
icon_smile.gif

Pozdrawiam
icon_smile.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy