kleinschatz @ 9 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1023478![]()
Z powodu administracajnych rozmöw möj post jöz bardzo w tyle.
A ja creme brulee uwielbiam, ale czy warto taki palnik tylko poto kupowac?
Czy do jeszcze innych pysznychrzeczy mozna go uzywac?Jeśli często robisz creme brulee to warto![]()
Ja dostałam w prezencie, sama z siebie bym sobie nie kupiła.
Czy do jeszcze innych pysznychrzeczy mozna go uzywac?Kleinschatz - przepraszam![]()
Jesli chodzi o palnik, specjalnie tez nie kupowalam.
"Podwedzilam" Mezowi taki https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=104469 i tez sie sprawdza![]()
Gdzies, kiedys tu na forum, ktos pisal, ze palnikiem do kremu, mozna opalac cebule i chyba papryke,
ale nie jestem zbyt pewna, bo to bylo juz dawno, jak wyczytalam.
-Ale pewnie tez sie da![]()
joannas @ 9 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1023479Caritko, ale dlaczego? To najprostsza i naszybsza forma poinformowania moderatora, że cos jest nie tak. Sama jestem wdzięczna za takie raporty. Nie da się sledzić szczegółowo każdego tematu.
Joasiu, nie czuje takiej potrzeby.
Jesli ja nie nacisne, zrobi to ktos inny, a jesli na prawde cos bardzo mnie razi, poprostu pisze na forum![]()
Czy do jeszcze innych pysznychrzeczy mozna go uzywac?Oprócz karmelizacji cukru możesz go jeszcze używać do rozpuszczania sera na potrawach, do przypiekania mięs (chrupka skórka mięsa, drobiu, ryb), zdejmowania skórki z pomidorów, szybkiego rozpuszczania czekolady...
Caritka @ 9 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1023400dziunia @ 9 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1023386
Creme brulee pracochłonny? Albo reklamujesz firmę Rians albo nie robiłaś pracochłonnych deserów.Dziuniu, to chyba nic zlego, ze dziewczyna pisze, z jakiej firmy ten krem jest pyszny.
Nie rozumiem Waszego oburzenia.
Prosty to moze jest dla starych kuchennych wyjadaczy. mi albo wychodzi za rzadki i nie chce sie zapiekac albo robią się grudki. ciesze sie ze gotowanie masz w malym palcu ale nie wsyscy sa tacy utalentowani jak Ty, droga Dziuniu.
Czy jak napisze ze lubię jeść Snickersy i popijać colą albo ze najlepsze frytki na świecie są w McDonaldzie to tez będzie kryptoreklama??? Czy na forum o jedzeniu nie wolno napisać co się lubi jeść?? i żeby to napisac trzeba mieć co najmniej 100 postów, bo inaczej nie wypada???
Caritko, dzięki za głos obrony, nie dajmy się zwariować...
kini1812 @ 22 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1122296podnoszę temat CB, gdyż iż ponieważ zanabyłam dzisiaj w biedronie zestaw do tegoż deseru (4 ramekiny i palnik) za kwotę 39,99 polskich złotych i w końcu będę mogła go przyrządzić![]()
![]()
Kini, zamierzam lecieć jutro do Biedrony po ten zestaw. Czy możesz go pokazać?
kini1812 @ 25 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1122745dokładnie taki sam jak Cinka pokazała
Ale wtedy go nie widziałam , dopiero teraz![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.