Cukinia z pomidorami

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
wlasnie robie

Aniu, te kawalki to ta obrana cukinia ;)

zrobione i zjedzone pyyyyychotka, taka letnia potrawa, *mniam*
do tej calej histori dodalam jeszcze lyzke octu balsamicznego
wysmienite do kielbasek z rusztu :!:
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Pychotka!

Carbo, my uwielbiamy to cudo balsamiczne więc skorzystałam z Twego pomysłu - MNIAM się ślinię, jak sobie przypominam

Dziękuję Iguano
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Dziś mała modyfikacja - znalazłam
icon_smile.gif
w domu świeżą (to raczej niewłaściwe słowo... ) paprykę. Ponieważ była ciut pomarszczona mhm siup ją pod grilla, potem ze skórki i razem z cukinią, pomidorkami (dziś więcej pitorów od cukinii, bo ta druga się skończyła), oliwą i boczusiem wędzonym (takim BARDZO chudziutkim) do garnka. Z przypraw: ciut sosu sojowego, ocet balsamiczny, pieprz, ostra papryka. W połowie gotowania ciut soli - "bałam" się wcześniej, bo z boczkiem różnie bywa...

Normalnie jem i się rozpływam
icon_smile.gif
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
A, wyciagne na górę - bo własciwie bardzo często to robie i co najwazniejsze juz tzrem członkom naszej rodziny smakuje - Szymek dorósł do cukinii! Ostatnio pożarł cały talerz! Jeszcze tylko Wojtka jakos trzeba przekabacić.