cukiniowe kanapki z twarożkiem

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
Wykonanie szybkie i proste, smak bajeczny, kolory iście wiosennne a dostępne przez cały rok.

DSCF1899.JPG


Składniki:
  • 2 cukinie wielkości ogórka szklarniowego
  • kostka 250g twarogu
  • 2-3 łyżki śmietany
  • pół pęczka szczypiorku
  • pęczek rzodkiewek
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Umyj cukinie i przekrój wzdłuż by otrzymać 3 plastry z każdej cukinii.
Twaróg rozgnieć widelcem ze śmietaną, dodaj posiekany szczypiorek i rzodkiewkę, przypraw solą i pieprzem. Nałóż na plastry cukinii.
Smacznego!

DSCF1900.JPG


DSCF1901.JPG
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Pomijając śmietanę lub zastępując ją jogurtem, mozna je jeść do woli na Dukanie.
A po świętach chyba nawrót .
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy