Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Cupcakes o czarnych spodach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 1060504" data-attributes="member: 28"><p>Mialam maly dylemat gdzie wstawic ten przepis bo cupcakes wygladem sa bardzo podobne do mufinow jednak jest to w zasadzie miniaturowe ciasto. </p><p></p><p>Te cupcakes sa pulchne, nie za slodkie, wilgotne ale tez i nie tluste. Przepis pochodzi z American Test Kitchen- Family Baking Book . </p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>220 gram sera philadelphia</p><p>1/4 szklanki cukru</p><p>odrobina soli</p><p>1 bialko</p><p>1 lyzka smietany</p><p>1/4 szklanki gorzkiej czekolady ( pokrojonej bardzo drobno) lub mini chocolate chips</p><p></p><p>Cupcakes:</p><p>3/4 szklanki maki</p><p>2/3 szklanki cukru</p><p>1/4 lyzeczki kakao</p><p>1/2 lyzeczki sody</p><p>3/4 szklanki wody, temperatura pokojowa</p><p>6 lyzek smietany, pokojowa temepratura</p><p>4 lyzki masla, roztopionego i ochlodzonego</p><p>1/2 lyzeczki aromatu waniliowego</p><p></p><p>Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Formeke do muffinek albo natluszczamy albo wykladamy papierkami</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p> Serek ubijamy z cukrem i sola przez okolo 30 sekund. Dodajemy bialko i smietane i dalej miksujemy przez okolo 30 sekund az calosc bedzie aksamitna. Na koncu dodajemy kawalki czekolady i lyzka mieszamy</p><p></p><p>Cupcakes:</p><p></p><p>Make , cukier, kakao , sode i sol razem mieszamy. Dodajemy wode, smietane, roztopione maslo i wanilie do momentu az calosc sie polaczy w jedna mase. </p><p></p><p>Do otworow wo foremce nakladamy okolo 1/3 szklanki ciemnego ciasta, na ktore wykladamy duza lyzke masy serowej z czekolada. </p><p></p><p>Pieczemy przez 18-22 minuty lub az wierzch zaczyna powoli pekac. </p><p></p><p></p><p>Uwaga:</p><p>- wazne jest zeby kawalki czekolady byly bardzo male. Jezeli sa za duze, to moga opasc na dno naszego cupcake, zamiast zostac wmieszane w mase serowa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 1060504, member: 28"] Mialam maly dylemat gdzie wstawic ten przepis bo cupcakes wygladem sa bardzo podobne do mufinow jednak jest to w zasadzie miniaturowe ciasto. Te cupcakes sa pulchne, nie za slodkie, wilgotne ale tez i nie tluste. Przepis pochodzi z American Test Kitchen- Family Baking Book . Nadzienie: 220 gram sera philadelphia 1/4 szklanki cukru odrobina soli 1 bialko 1 lyzka smietany 1/4 szklanki gorzkiej czekolady ( pokrojonej bardzo drobno) lub mini chocolate chips Cupcakes: 3/4 szklanki maki 2/3 szklanki cukru 1/4 lyzeczki kakao 1/2 lyzeczki sody 3/4 szklanki wody, temperatura pokojowa 6 lyzek smietany, pokojowa temepratura 4 lyzki masla, roztopionego i ochlodzonego 1/2 lyzeczki aromatu waniliowego Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Formeke do muffinek albo natluszczamy albo wykladamy papierkami Nadzienie: Serek ubijamy z cukrem i sola przez okolo 30 sekund. Dodajemy bialko i smietane i dalej miksujemy przez okolo 30 sekund az calosc bedzie aksamitna. Na koncu dodajemy kawalki czekolady i lyzka mieszamy Cupcakes: Make , cukier, kakao , sode i sol razem mieszamy. Dodajemy wode, smietane, roztopione maslo i wanilie do momentu az calosc sie polaczy w jedna mase. Do otworow wo foremce nakladamy okolo 1/3 szklanki ciemnego ciasta, na ktore wykladamy duza lyzke masy serowej z czekolada. Pieczemy przez 18-22 minuty lub az wierzch zaczyna powoli pekac. Uwaga: - wazne jest zeby kawalki czekolady byly bardzo male. Jezeli sa za duze, to moga opasc na dno naszego cupcake, zamiast zostac wmieszane w mase serowa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Cupcakes o czarnych spodach
Top
Bottom