- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0

2 szkl ugotowanych owocow*
resztki ryzu (wystarczy 1/2 szkl)
2 jajka
2 szkl mleka
1/2 szkl drobnego cukru
Do remekinow (naczynie do zapiekania pojedynczych porcji do podania prosto na stol - nie wiem czy to calkiem po polsku, ale mam wrazenie, ze mignela mi gdzies taka odmiana) o pojemnosci szklanki rozlozyc owoce, posypac ryzem i zalac Mieszanka z jaj, mleka i cukru.
Wstawic do formy do pieczenia i napelnic woda do polowy wysokosci remekinow. Piec w nagrzanym piekarniku (120C) az custard sie zetnie.
* uzylam dojrzale gruszki, ktore nie potrebowaly duzo cukru, za to dodalam szczypte cynamonu. Wyobrazam sobie, ze musi byc to genialne z truskawkami a jeszcze lepsze z rabarbarem. Takze wzrokowo.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: