Custard owocowy z ryzem

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Img_1213.jpg

2 szkl ugotowanych owocow*
resztki ryzu (wystarczy 1/2 szkl)
2 jajka
2 szkl mleka
1/2 szkl drobnego cukru

Do remekinow (naczynie do zapiekania pojedynczych porcji do podania prosto na stol - nie wiem czy to calkiem po polsku, ale mam wrazenie, ze mignela mi gdzies taka odmiana) o pojemnosci szklanki rozlozyc owoce, posypac ryzem i zalac Mieszanka z jaj, mleka i cukru.
Wstawic do formy do pieczenia i napelnic woda do polowy wysokosci remekinow. Piec w nagrzanym piekarniku (120C) az custard sie zetnie.

* uzylam dojrzale gruszki, ktore nie potrebowaly duzo cukru, za to dodalam szczypte cynamonu. Wyobrazam sobie, ze musi byc to genialne z truskawkami a jeszcze lepsze z rabarbarem. Takze wzrokowo.

Img_1212.jpg
 

Załączniki

  • Img_1213.jpg
    Img_1213.jpg
    99.9 KB · Wyświetleń: 1
  • Img_1212.jpg
    Img_1212.jpg
    52.6 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy