Czekoladki z malinowym ganache

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
1. Higiena- pędzelki z plastikowym włosem łatwiej utrzymać w czystości.
2. Włochate są chyba bardziej ryzykowne w kwestii wypadania włosków.

Ale to tylko moje skromne zdanie, być może jestem uprzedzona i tyle.
icon_wink.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
a, jeśli o to chodzi, to ja nie mam uprzedzeń
icon_wink.gif

a te wyjątkowo mocne są, włoski się dobrze trzymają i są dość sztywne.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Zrobisz, jak zechcesz, najważniejsze, że Tobie pasuje.
Twoje zabawki, Twoje podwórko.
icon_smile.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ja mam pędzel ze specjalnym przeznaczeniem kuchennym i on również jest z naturalnego włosia
daumen.gif
silikonowe wg mnie nadają się wyłącznie do pędzlowania patelni czy blach, bo na pewno nie do ciast ani do żadnych precyzyjnych prac.

A moja mama całe życie w kuchni posługuje się pędzlem zrobionym z piór, używa go do dziś
icon_smile.gif
teściowa z resztą ma taki sam.

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Cinko, tak w drodze wyjaśnienia, nie mam na myśli pędzli silikonowych, a tych z plastikowym włosiem, Marg gdzies pokazywała, jakich używa- mam dokładnie te same.
icon_smile.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ok ok - ja tylko dodałam o tym, żeby ktoś w obawie przed naturalnym włosiem nie sądził że silikonowe się nadadzą do precyzyjnego nakładania czekolady
icon_smile.gif

Już lepszy będzie ten plastik
daumen.gif

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Aaaa, ok, czyli się zrozumiałyśmy.
icon_smile.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
vana @ 1 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1338400Zrobisz, jak zechcesz, najważniejsze, że Tobie pasuje.
Twoje zabawki, Twoje podwórko.
icon_smile.gif
no cóż, nie miejsce na to w tym wątku, ale powiem jak to odebrałam...jak byś uważała, że używając ( świadomie) pędzelków z naturalnego włosia nie dbam należycie o higienę i odnoszę wrażenie, że raczej byś nie zjadła u mnie niczego...
icon_frown.gif

Cinko,
o pędzelkach z piór dzisiaj nawet sobie wspominałam, kiedyś u mnie w domu też się takich używało, o plastikach kiedyś nikt nie myślał.

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
O co chodzi z tym gorszym utrzymaniem naturalnych? Jak ktoś byle jak wymyje z plastiku bo szybciej to też nie bardzo higienicznie,a naturalny można wyparzyć co raczej gwarantuje zabicie żyjątek
icon_mrgreen.gif

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
Ja ostatnio nie babram się pędzelkiem,tylko taką małą łyżeczką. Efekt pi razy oko ten sam, ino higiena inna.

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
BeataSz @ 1 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1338420no cóż, nie miejsce na to w tym wątku, ale powiem jak to odebrałam...jak byś uważała, że używając ( świadomie) pędzelków z naturalnego włosia nie dbam należycie o higienę i odnoszę wrażenie, że raczej byś nie zjadła u mnie niczego...
icon_frown.gif
Beato, ale ja absolutnie nie chciałam, żeby to tak zabrzmiało! Echh.
Naprawdę, bez żadnych podtekstów i ironii napisałam, że każdy robi tak, jak uważa- czy to ze względu na wygodę, czy inne upodobania. Jeden używa foremek silikonowych, inna osoba zwykłych blach- w przypadku pędzli jest tak samo.
Absolutnie Ciebie nie oceniam.
wink.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
znów zrobiłam, znów w tych samych foremkach ( już przypisałam malinowym ten kształt
icon_wink.gif
), tym razem mus malinowy przetarłam przez gęstsze sito i jest idealnie gładki, nie ma pesteczek.

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
i ja, z dziewczynkami - zrobiłyśmy

maliny tak jak Beata przetarłam przez sito. Mus wyszedł idealnie gładki.
Pycha

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
Spoko, to łatwizna, nie masz co spierniczyć, to znaczy my trochę spierniczyłysmy bo za malo dałam czekolady na dno, przez co teraz na górze prześwituja mi maliny, ale daly się wyjąć i zjeść
lecker.gif

aha, to duża porcja, a ja mam tylko 2 foremki, więc nie miałam czasu na zamrożenie foremki, i dzięki temu, łatwiej mi się smarowało czekoladą, bo nie zastygała od razu po dotknięciu foremki

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy