Janka @ 5 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1376614Maraa,tak bardzo się cieszę że jesteś,tęskniłam
Janeczko, ja też tęskniłam. Proszę, nie becz już![]()
![]()
doris71 @ 5 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1376616świetne bombki, nie mam takiej okrągłej foremki ale pokombinuję ze szklankąDoris, wszystko się nada szklanka, kieliszek, filiżanka. Można zrobić bombkę z samych kółek o różnej średnicy, można dodawać inne kształty.
Kombinujcie, to co pokazałam ma was tylko zainspirować.![]()
Cinka @ 6 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1376660Może spróbuj otworzyć ten wątek cina w innej przeglądarce.
Mara bardzo miło cię widzieć - bardzo!
Super pomysł z tym "sztukowaniem" kształtów - rewelacja
Cinko, mnie też jest bardzo miłoBardzo lubię Wasze towarzystwo!![]()
ka_thy @ 6 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1376833Maraa, jak łączysz te elementyOne się same sklejają w pieczeniu czy im pomagasz
A tak w ogóle to świetny pomysł
Foremki mam to pozwolę sobie odgapić![]()
Dokładnie tak, podczas pieczenia ciasto rośnie i wszystko ładnie się skleja. Testowałam tę metodę tylko z tymi pierniczkami, ale moim zdaniem każde inne ciasto też się nada.
jean @ 7 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1377070220 gram jajekpomocy bo nie pamiętam ile dawałam![]()
![]()
Cztery większe lub pięć małych.
mexikana @ 6 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1376941Jak fajnie znow Cie widziec, Maroo![]()
Dziekuje za inspiracje, na pewno skorzystam![]()
sabuto @ 8 Dec 2012 napisał:
Giraffa @ 8 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1377419Maraa super, że jesteś guru Ty moje!
Pomysł na łączenie wzorów świetnyAle to co wychodzi spod Twojej ręki to mistrzostwo. Zawsze jak widzę Twoje pierniczki to mam ochotę zabrać się za przygotowanie lukru.
Giraffa, miło Cię widzieć!![]()
Ja natomiast jak widzę Twoje piękne foremki to zaraz buszuję po internecie i robię zakupy.Bardzo chciałabym zobaczyć Twoje pierniczki, może pokażesz je w tym roku?![]()
Maraa @ 8 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1377420Sabuto, dzięki![]()
Do malowania użyłam takiego barwnika
Kupiłam na allegro trochę taniej.Dzięki!
Giraffa @ 8 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1377441Chyba lepiej mi wychodzi wyszukiwanie i kupowanie nowych foremek niż lukrowanie. Chociaż i z tym wyszukiwaniem coraz gorzej, bo coraz mniej ciekawych foremek w sklepach. Nawet w foremkowym wątku mało nowych”okazów”.
U mnie w tym roku tylko pierniczki alpejskie, ale jak je polukruję to wkleję fotkę.Giraffo, a mnie się wydaje, że stałyśmy się wybredne.Obkupione w najciekawsze wzory czekamy na nowe kolekcje, a tu nic. To skandal!
Mnie w tym roku przybyło zaledwie kilka.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.