- Mar 26, 2008
- 2,306
- 383
- 83
Bardzo Wam dziękuję za miłe komentarze!

Mihrunnisa @ 13 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=920907Maraa katujesz mnie tymi pierniczkami powiedz mi jak Ty ozdobiłaś je?? tzn jakiego konkretnie lukru użyłaś z jakich proporcji i składników oraz jak mam uzyskać takie linie równiutkie ?? dziękuję
Lukier musi być gęsty i dobrze ubity, a jak będziesz wyciskać go na pierniki to nie dotykaj końcówką rożka do ciastka tylko trzymaj go nad jego powierzchnią. Lukier sam opadnie równo, nie wychodzi mu to wtedy gdy zaczynamy mu w tym pomagaćDużo zależy również od naszej cierpliwości i doświadczenia, jak zaczynałam to też nie było to dla mnie łatwe.
![]()
Deanne @ 13 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=920953Przyłączam sie z pytaniem o tajemnice pieknego zdobienia![]()
Jak również do zachwytów! Przepiekne!
A taki brokat to gdzie można dostac?Mój kupiony był w UK.
basiau @ 13 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=920957To ja poczekam na odpowiedź.
Bo pierniczki upieczone, no i wypadałoby je ozdobić.
Mistrzyniom nie dorównam, ale wskazówki chętnie przyjmę
Wskazówki jw.![]()
Składniki i proporcje na lukier wpisałam pod przepisem.