Czeskie pierniczki tradycyjne

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Maraa, i kto tu się cieszy... Zdołowana jestem jeszcze bardziej... Wczoraj zaczęłam robić obwódki - porażka kompletna!!! Wolę torty giganty dekorować... Pewnie złą konsystencję lukru zrobiłam, pewnie za bardzo ręka mi się trzęsie (choc niepijąca nadto ;) jestem...) i pewnikiem lukier to nie moja bajka
cry_1.gif

A ja tak uwielbiam podziwiać te dzieła sztuki - cudne!!! Sowa i sikorka nawet tło, które im zrobiłaś to istne dzieło sztuki
anbetung.gif

No cóż, w sobotę zrobię kolejne podejście, może choć jeden konik bedzie przyodziany... a jak się nie uda, to... zostana pożarte gołe
icon_smile.gif

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
aaaaa, no tak te sowy bardzo nieudane
zahnlos.gif
Maraa to mnie takie ,,nieudane " sowy też nauczysz robić co? I takie ,,trochę lepiej " sikorki i takie gałązki
Kochana , ja znam kilka osób co lukruje po mistrzowsku , pięknie itd ,ale królowa jest jedna wiesz ?
Po prostu ja twoje lukrowanie kocham

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Joanna @ 16 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1062864Sikorka urocza. Masz talent, dziewczyno, a dzieci szczęście, że mają taką zdolną mamę.
icon_smile.gif

Gałązka w tle mnie zaciekawiła - to chyba nie dzika róża?
Ta gałązka to berberys http://www.niam.pl/produkty/produkt/1582-berberys_pospolity
Są dwa rodzaje berberysu: jadalny i dekoracyjny. Od kilku lat poszukuję (bezskutecznie) w sklepach owoców suszonych berberysu. Kiedyś w Petersburgu jadłam ryż z berberysem i migdałami jako dodatek do kurczaka. To było pyszne. Prześladuje mnie ten smak.

Giraffa

Member
Paź 21, 2009
255
0
0
Podpisuje się pod tym co napisały dziewczyny, Maraa cuda tworzysz i cokolwiek by to nie było to i tak jest rewelacyjne, ja sowy domyśliłam się bez czytania opisu, a musisz wiedzieć, że z moją wyobraźnią to raczej kiepsko jest
icon_lol.gif
I jeszcze te zdjęcia, detale, po prostu miodzio i można by tak oglądać i oglądać bez końca.

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
h-elen @ 16 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1062900Fakt, KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA!!! Zakładamy Fan Club ???
nieee ,nie,nie! zbyt wiele talentów się objawiło żebym musiała wybierać jedną jedyna królową chociaż przed artyzmem Maryy oczywiście klęczę.

A Ty H-elen bez histerii,bo przez kolano przełożę
icon_lol.gif
zrób trochę gęstszy lukier (myślę że z białka jest najlepszy bo leciutki i ładnie sie układa,a jak się ktoś boi surowego białka to można najpierw białko ubić,
dodać ze 2 łyżeczki cukru pudru,
ubijać jeszcze chwilę, żeby się zrobił błyszczący ,
zagotować ze 30 ml wody z połową szklanki zwykłego cukru i ten wrzątek powolutku -wciąż ubijając-wlewać do szklistego białka. i do tego dodać cukru pudru do pożądanej gęstości).

zastanawiam się też w jaki sposób trzymacie tutkę z lukrem?
ja trzymam 4 palcami z kciukiem do góry,tak jak przy trzymaniu kciuków
daumen.gif
i na razie mnie palce nie bolą mimo że już ze 2 tygodnie piekę i lukruję po kilka blach co 2-3 dni.

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
4,371
1,782
113
Maraa,
Piekne ptaszyny i te udane, i te nieudane... Podlączam się do dytyrambow, bo są zasluzone! B R A W O!!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
sionia @ 17 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1063032Ta gałązka to berberys
O,ooo bo na głóg to mi jakieś te owocki zbyt pociągłe się wydawały
icon_mrgreen.gif
berberys smuklejsze ma
daumen.gif

weerka @ 17 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1063088zastanawiam się też w jaki sposób trzymacie tutkę z lukrem?
ja trzymam 4 palcami z kciukiem do góry,tak jak przy trzymaniu kciuków
daumen.gif
i na razie mnie palce nie bolą mimo że już ze 2 tygodnie piekę i lukruję po kilka blach co 2-3 dni.
Ja trzymam jak długopis
icon_lol.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Maraa, chętnie pomogę. Podam ci mój adres i bardzo proszę o przesłanie mi tych nieudanych sów. Chętnie cię uwolnię od ich widoku
wink.gif

H-elen widzę, że mamy podobne problemy. Wracamy do wątków tortowych? Może wrócimy tu innym razem?
cry_1.gif

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
maraa, padlam z wrazenia
eek2.gif
eek2.gif

myslaalm, ze mnie juz nie zaskoczysz a tu i sowa, i sikorka i drzewo, wszystko przeprzecudne
icon_smile.gif

jusandre

Member
Lis 4, 2009
74
0
0
Zrobilam
icon_smile.gif

Kompletnie nie mam talentow do ozdabiania, wyszly mi masakrycznie (w porownaniu do Maryy), ale co mi tam! Jak na pierwszy raz w zyciu, to i tak jestem zadowolona
icon_smile.gif

Nadmienie tylko ze te gole baby tudziez inne stwory, to robota mojego meza, he he
2ibnvx5.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy