Tina86 @ 16 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1062895Jeśli to jest nieudane to ja chyba kompletnym beztalenciem jestem.a to teraz kochana przesadzasz , widziałam twoje pierniczki i są bardzo bajkowe
Margot @ 16 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1062897a to teraz kochana przesadzasz , widziałam twoje pierniczki i są bardzo bajkoweDziękuję Ci bardzo, nawet nie wiesz jak mi miło.
Joanna @ 16 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1062864Gałązka w tle mnie zaciekawiła - to chyba nie dzika róża?A może to głóg? Szczelam bo ja się nie znam![]()
Joanna @ 16 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1062864Sikorka urocza. Masz talent, dziewczyno, a dzieci szczęście, że mają taką zdolną mamę.![]()
Gałązka w tle mnie zaciekawiła - to chyba nie dzika róża?Ta gałązka to berberys http://www.niam.pl/produkty/produkt/1582-berberys_pospolity
Są dwa rodzaje berberysu: jadalny i dekoracyjny. Od kilku lat poszukuję (bezskutecznie) w sklepach owoców suszonych berberysu. Kiedyś w Petersburgu jadłam ryż z berberysem i migdałami jako dodatek do kurczaka. To było pyszne. Prześladuje mnie ten smak.
Maraa @ 17 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1063077Ale sowy i tak uważam za nieudane.
ja też i bardzo chce się nauczyć robić takie nieudane oczywiście sowyinne nie wchodzą w rachubę![]()
![]()
h-elen @ 16 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1062900Fakt, KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA!!! Zakładamy Fan Club ???nieee ,nie,nie! zbyt wiele talentów się objawiło żebym musiała wybierać jedną jedyna królową chociaż przed artyzmem Maryy oczywiście klęczę.
A Ty H-elen bez histerii,bo przez kolano przełożęzrób trochę gęstszy lukier (myślę że z białka jest najlepszy bo leciutki i ładnie sie układa,a jak się ktoś boi surowego białka to można najpierw białko ubić,![]()
dodać ze 2 łyżeczki cukru pudru,
ubijać jeszcze chwilę, żeby się zrobił błyszczący ,
zagotować ze 30 ml wody z połową szklanki zwykłego cukru i ten wrzątek powolutku -wciąż ubijając-wlewać do szklistego białka. i do tego dodać cukru pudru do pożądanej gęstości).
zastanawiam się też w jaki sposób trzymacie tutkę z lukrem?
ja trzymam 4 palcami z kciukiem do góry,tak jak przy trzymaniu kciukówi na razie mnie palce nie bolą mimo że już ze 2 tygodnie piekę i lukruję po kilka blach co 2-3 dni.![]()
sionia @ 17 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1063032Ta gałązka to berberysO,ooo bo na głóg to mi jakieś te owocki zbyt pociągłe się wydawałyberberys smuklejsze ma![]()
![]()
weerka @ 17 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1063088zastanawiam się też w jaki sposób trzymacie tutkę z lukrem?
ja trzymam 4 palcami z kciukiem do góry,tak jak przy trzymaniu kciukówi na razie mnie palce nie bolą mimo że już ze 2 tygodnie piekę i lukruję po kilka blach co 2-3 dni.
Ja trzymam jak długopis![]()
sabinal @ 17 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1063287H-elen widzę, że mamy podobne problemy. Wracamy do wątków tortowych? Może wrócimy tu innym razem?
Juro zrobię kolejne podejście i zobaczymy czy nie pobiegnę do tortowego...
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.