Deser bardzo czekoladowy, z odrobiną cytryny

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
1 śmietanę (30%) – małą – zagotować
Wkruszyć do niej 2 tabliczki gorzkiej czekolady, rozpuścić, dolać trochę kawy
(bezkofeinowej)
Żelatynę rozpuścić
Wrzucić do gorącej masy czekoladowo kawowej
Dodać skórkę startą z 1 cytryny
1 małą śmietanę ubić, dodać trochę cukru pudru
Wymieszać z masą czekoladową
Do masy dodać pokrojoną drobno białą czekoladę
Do niedużych foremek włożyć plasterek cytryny, wlać masę
Odstawić do zastygnięcia
WsccopCMqxoX0DFaIX.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy