- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
*przepis podany przez Linn
Krem czekoladowy typu Nutella wg Omara / www.gennarino.org /
100 g orzechow laskowych / obranych, bez skorek i uprazonych /
100 g czekolady do wyrobow cukieniczych / wloska "fondente" /
100 g cukru pudru / wystarczy nawet 80 g, zalezy od smaku /
35 g masla
150 g mleka
- obrane orzechy umiescic na 10 minut w piekarniku / 100° /, potem delikatnie
pocieraja usunac cienka skorke / pocierajac je miedzy dlonmi /
- zmiksowac cukier, potem dodac orzechy i czekolade, na koncu maslo i mleko
- jesli jest to Thermomix, podczas miksowania ustawic jednoczesnie temperature
60° na 4 minuty
- jesli jest to blender dzbankowy, umiescic wszystko po z miksowaniu w
odpowiednim garnku
- dalej nie ma zadnych informacji poza ta, ze trzeba uzyc drewnianej lyzki
- na pewno trzeba uwazac, aby calosc sie nie przypalila
Krem czekoladowy typu Nutella wg Omara / www.gennarino.org /
100 g orzechow laskowych / obranych, bez skorek i uprazonych /
100 g czekolady do wyrobow cukieniczych / wloska "fondente" /
100 g cukru pudru / wystarczy nawet 80 g, zalezy od smaku /
35 g masla
150 g mleka
- obrane orzechy umiescic na 10 minut w piekarniku / 100° /, potem delikatnie
pocieraja usunac cienka skorke / pocierajac je miedzy dlonmi /
- zmiksowac cukier, potem dodac orzechy i czekolade, na koncu maslo i mleko
- jesli jest to Thermomix, podczas miksowania ustawic jednoczesnie temperature
60° na 4 minuty
- jesli jest to blender dzbankowy, umiescic wszystko po z miksowaniu w
odpowiednim garnku
- dalej nie ma zadnych informacji poza ta, ze trzeba uzyc drewnianej lyzki
- na pewno trzeba uwazac, aby calosc sie nie przypalila