Dorsz po darłowsku*

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Dorsz po darłowsku

80 dag filetów z dorsza bez skóry,
2 średnie cebule,
2 łyżki ostrej musztardy,
1 łyżeczka suszonego oregano,
5 łyżek grubo startego żółtego sera,
1 łyżka masła,
sól i pieprz do smaku,
tłuszcz do wysmarowania naczynia.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Filety z ryby umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Podzielić na porcje. Rybę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Posmarować musztardą. Obłożyć cebulą. Oprószyć sproszkowanym oregano i obicie posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby. Podawać z ziemniakami pure i sałatką z czerwonych buraków.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
hmm kontynuuje watek
icon_smile.gif
i powtarzam pytanie Asi
 

ana_zet

Member
Lis 6, 2004
58
0
0
Dorsz po darłowsku już od pewnego czasu jest na stałe w moim domowym menu
icon_smile.gif
Prosty, a efekt niezwykle pyszny! Zapiekam około 20 minut. Ania.
 

nadhia

Member
Gru 16, 2006
182
0
16
dzisiaj odpowiadam sama sobie i podpowiadam Wam - idealne na Wigilię, taka odskocznia od naszych tradycyjnych potraw (przynajmniej u mnie w domu). Poszedł w całości jako pierwszy
icon_smile.gif
Nie muszę już chyba dopisywać że był przepyszny ;) Dziękujemy Bahus za przepis.