- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Dorsz po darłowsku
80 dag filetów z dorsza bez skóry,
2 średnie cebule,
2 łyżki ostrej musztardy,
1 łyżeczka suszonego oregano,
5 łyżek grubo startego żółtego sera,
1 łyżka masła,
sól i pieprz do smaku,
tłuszcz do wysmarowania naczynia.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Filety z ryby umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Podzielić na porcje. Rybę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Posmarować musztardą. Obłożyć cebulą. Oprószyć sproszkowanym oregano i obicie posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby. Podawać z ziemniakami pure i sałatką z czerwonych buraków.
80 dag filetów z dorsza bez skóry,
2 średnie cebule,
2 łyżki ostrej musztardy,
1 łyżeczka suszonego oregano,
5 łyżek grubo startego żółtego sera,
1 łyżka masła,
sól i pieprz do smaku,
tłuszcz do wysmarowania naczynia.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Filety z ryby umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Podzielić na porcje. Rybę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Posmarować musztardą. Obłożyć cebulą. Oprószyć sproszkowanym oregano i obicie posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby. Podawać z ziemniakami pure i sałatką z czerwonych buraków.
Ostatnią edycję dokonał moderator: