Są już podobne przepisy, ale ja robię jeszcze inaczej (wklepuję na prośbę marghe):
jedną dużą podwójną pierś pokroić w kostkę, do tego trochę sera żółtego w kostkę, do tego trochę cebuli w kostkę, pomidory suszone, dzisiaj dałam też oliwki, ostrej papryki trochę (mam suszoną w paseczkach z lidla) i do tego łycha majonezu (oczywiście kieleckiego fiesgrins.gif), trochę mąki pszennej i łyżka ziemniaczanej, 2 jajka, sól i pieprz - wszystko wymieszać (jajka można ewentualnie roztrzepać z majonezem i mąką, ale mnie się nigdy nie chce) na taką zwartą masę i łyżką wykładać na gorący olej. Smażyć z dwóch stron.
Robi się bardzo szybko, smakuje na ciepło i zimno, ja sobie zimne kładę na kanapkę icon_smile.gif]
jedną dużą podwójną pierś pokroić w kostkę, do tego trochę sera żółtego w kostkę, do tego trochę cebuli w kostkę, pomidory suszone, dzisiaj dałam też oliwki, ostrej papryki trochę (mam suszoną w paseczkach z lidla) i do tego łycha majonezu (oczywiście kieleckiego fiesgrins.gif), trochę mąki pszennej i łyżka ziemniaczanej, 2 jajka, sól i pieprz - wszystko wymieszać (jajka można ewentualnie roztrzepać z majonezem i mąką, ale mnie się nigdy nie chce) na taką zwartą masę i łyżką wykładać na gorący olej. Smażyć z dwóch stron.
Robi się bardzo szybko, smakuje na ciepło i zimno, ja sobie zimne kładę na kanapkę icon_smile.gif]
Ostatnią edycję dokonał moderator: